Ce mănâncă prințesa Kate, care a fost diagnosticată cu cancer la începutul anului/Dieta în detaliu, de la micul dejun la cină

Prințesa Kate are o dieta aparte Foto: Dreamstime

Prințesa Kate este pasionată de gătit și preferă mâncărurile sănătoase pentru soțul și copiii ei. Ea a fost diagnosticată cu cancer, anunțul fiind făcut chiar de către ea, în luna martie. Deși, în general pacienții cu cancer trebuie să respecte o dietă aparte, se pare că prințesa avea deja o dietă foarte sănătoasă, înainte de diagnostic.

Profesorul Ramia Mokbel, dermatolog consultant cu un interes special în cancerul de piele și screening și fondatorul London Skin and Mole Clinic din cadrul HCA Healthcare, dezvăluie că pacienții oncologici trebuie să mențină o dietă echilibrată, bogată în proteine, vitamine, carbohidrați și grăsimi pentru a reconstrui și a compensa daunele cauzate de chimioterapie. „În timpul chimioterapiei, pacienții sunt sfătuiți să evite majoritatea suplimentelor, cu excepția vitaminei D3. Consumul de ceai de ghimbir poate ajuta la prevenirea senzației de greață, un efect secundar comun al tratamentului”, spune profesorul Mokbel. „După finalizarea chimioterapiei, concentrarea pe o dietă în stil mediteranean este benefică. Aceasta include multe fructe, legume, antioxidanți și grăsimi nesaturate sănătoase precum omega 3, reducând în același timp consumul de grăsimi animale, carbohidrați și alimente procesate”, mai spune el.

Dar dieta viitoarei regine este deja axată pe fructe și legume proaspete și grăsimi sănătoase.

Revista Hello a dezvăluit în ce constau cele trei mese principale dintr-o zi, ale prințesei Kate.

Micul dejun

Prințesa este un mare fan al smoothie-urilor la micul dejun. Așadar, își începe ziua cu un suc verde. Ea amestecă o combinație de varză kale, spirulină (un tip de algă), matcha (frunze de ceai verde), spanac, salată, frunze de coriandru și afine și obține, astfel, o băutură sănătoasă pentru dimineață.

De asemenea, se crede că lui Kate îi place un bol de fulgi de ovăz la micul dejun.

Prânzul

Prințesa nu este vegetariană, dar rapoartele au dezvăluit că îi place să mănânce în special mâncăruri fără carne la prânz. În timpul turneului regal al ei și al lui William în India, bucătarul Raghu Deora, care a fost însărcinat să creeze mâncăruri pentru cuplul regal în timpul șederii lor la Palatul Taj Mahal, a dezvăluit că a servit un prânz cu kebab de legume și curry de linte pentru cei doi. „Totul este vegetarian pentru că mi s-a spus că asta preferă”, a explicat el.

De asemenea, știm că cuplului îi place sushi după ce au vizitat Japan House London. William a făcut aprecieri la adresa bucătarului japonez Akira, care a preparat pentru cuplul regal sashimi de somon. „Vă mulțumesc foarte mult. Soției mele și mie ne place sushi. S-ar putea să trebuiască să venim aici la prânz când nu mai este nimeni”, a spus prințul William.

Prințesa de Wales preferă să urmeze o dietă preponderent vegetariană

Alte preferințe ale lui Kate ar fi salatele de pepene roșu, tabbouleh, ceviche și gazpacho.

Cina

Prințesa mănâncă mese de seară similare multora dintre noi: fripturi, paste și curry. Când era însărcinată în șapte luni cu Prințul George, Prințesa Kate s-a bucurat de o mâncare de legume de casă gătită de un cuplu originar din India pe nume Chan și Hash Shingadia, care aveau un magazin lângă orașul ei natal din Berkshire.

Prințesa Kate a recunoscut anterior că este un fan al mâncării picante – deși a dezvăluit înainte de turneul său regal în India cu Prințul William că, spre deosebire de ea, soțul ei „se luptă” cu condimentele. În timpul unei vizite la prințul Shah Karim Al Hussaini, Aga Khan IV, înainte de turneul lor în Pakistan în 2019, Kate a spus că reduce condimentele atunci când gătește curry de casă pentru copiii ei, însă a adăugat că Charlotte pare să prefere alimentele picante, char mai mult decât tatăl ei, prințul William.

Friptura de pui este o altă mâncare populară în casa regală, pe care Kate și William o adoră. Corespondentul regal Katie Nicholl a declarat pentru Vanity Fair în 2012 că „Seara, ea își satisface hobby-ul de a găti cina preferată a lui William, friptura de pui”.

Pastele sunt și ele favorite în casa familiei Wales, fiind un fel de mâncare atât de potrivit pentru copii.

Gustări

Prințesa preferă gustările sănătoase, cum ar fi fructele și legumele crude. Și măslinele sau papaya par a fi printre preferatele prințesei.

Desertul

Budinca preferată a prințesei este clasicul britanic sticky toffee pudding, pe care îl savurează adesea. „Kate este întotdeauna discretă și a complimentat întotdeauna mâncărurile cu multă amabilitate… Pentru desert, preferata ei este budinca sticky toffee”, a declarat Chef Rody Warot pentru People.

 

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *