Festivalul Cepei Roșii- Mândra, Brașov. Două zile de tradiții, muzică, sport, petreceri și degustări delicioase

ceapa Sursa foto: Facebook, Festivalul Cepei Rosii

Pentru două zile, în acest sfârșit de săptămână, porțile de la Grădina Oancii sunt deschise, la Mândra, în jud. Brașov, pentru Festivalul Cepei Roșii.

Organizat de Primăria Mândra și Muzeul de Pânze și Povești, festivalul va promova acest produs local într-un cadru natural, deschis jocurilor și atmosferei de petrecere.

Sunt invitati artiști și muzicieni, artiști locali de ”țâpurituri”, vor putea fi vizionate expoziții și vor fi spuse povești locale și despre tradiții. Iubitorii de sport vor avea parte de demonstrații și petreceri la piscină. Sunt organizate jocuri pentru cei mici, dar și pentru cei mari.

Dar cel mai important, se pot realiza degustări de slană cu pită și ceapă, ciorbă de fasole cu ceapă și chiar un brunch cu plăcinte de casă. Nu va lipsi nici tradiționalul târg cu street food.

Programul complet

Sâmbătă, 𝟮𝟰 𝗔𝗨𝗚𝗨𝗦𝗧
👉10.00 – 12.00: 𝗦𝗽𝗼𝗿𝘁 î𝗻 𝗮𝗲𝗿 𝗹𝗶𝗯𝗲𝗿 / Cupa Ceapa Roșie la fotbal, Mândra 2024, între echipele satelor din comună și demonstrații de judo – “pe Teren”, intrarea liberă
👉13.00 – 18.00: 𝗟𝗮 𝘀𝗰ă𝗹𝗱𝗮𝘁 î𝗻 𝗚𝗿ă𝗱𝗶𝗻𝗮 𝗢𝗮𝗻𝗰𝗶𝗶 / petrecere la piscină – intrare liberă
👉18.00 – 20.00: 𝗡𝘂 𝗽𝘂𝘁𝗲𝗺 𝗰𝗿𝗲ș𝘁𝗲 𝗳ă𝗿ă 𝗿ă𝗱ă𝗰𝗶𝗻𝗶 – conferință cu părintele Constantin Necula – „la Cruce-n Deal”, intrare liberă
👉21.00 – 24.00: 𝗖𝗲𝗮𝗶 𝗱𝗮𝗻𝘀𝗮𝗻𝘁 – jocuri de societate (remi, șah, table, Nu te supăra frate, etc ) și petrecere cu muzică retro din anii ’80, cu DJ Tibi Dima – „la Garaj30”, intrare liberă

Duminică, 𝟮𝟱 𝗔𝗨𝗚𝗨𝗦𝗧
👉9.00 – 12.00: 𝗟𝗶𝘁𝘂𝗿𝗴𝗵𝗶𝗲 î𝗻 𝗜i𝗲 – la biserica, monument istoric, Sfânta Treime, din Mândra
👉12.00 – 13.30: 𝗗𝘂𝗲𝗹 𝗱𝗲 𝘀𝘁𝗿ă𝗴ă𝘁𝘂𝗿𝗶 și țâ𝗽𝘂𝗿𝗶𝘁𝘂𝗿𝗶 între mai multe comunități din Țara Făgărașului și Maramureș. Invitați speciali: Mioara Marinca, Viorica Cerbu și Asociația Rădăcinilor Străbune din Călinești (împreună cu Asociatia “IIA Calatoare”) + brunch cu plăcinte de casă, făcute de gospodinele din sat – „la Cruce-n Deal”, intrare liberă.

👉14.00 – 19.00: 𝗣𝗢𝗥Ț𝗜𝗟𝗘 𝗗𝗘𝗦𝗖𝗛𝗜𝗦𝗘-𝗡 𝗦𝗔𝗧 – Vă invităm la o plimbare memorabilă prin sat, unde veți găsi mai multe porți deschise spre curți în care se întâmplă diverse activări culturale: „la Bibliotecă” veți întâlni copii și dantelărese/ „la Garaj30” vizionați o colecție pop-up de obiecte și povești locale din comunism / „la Barbu-n curte” veți putea mânca ciorbă de fasole cu ceapă / „în Gopodăria Tradițională” vom avea degustare de slănină cu ceapă și pită de casă, plus un mic târg de produse locale / la Biserica Sfânta Treime veți descoperi o pictură de la 1821, realizată de celebrul Sava Zugravul și restaurată sub îndrumarea pictorului Ștefan Câlția, plus o expoziție de fotografii vechi, în holul bisericii, parte din proiectul de arhivare digitală “Memoria Comunității” / de la atelierul de zestre contemporană Mândra Chic veți putea pleca acasă cu cel puțin un suvenir local, autentic / la Muzeul de Pânze și Povești veți putea vedea o instalație contemporană cu povestea Suveicii ce colindă prin lume de peste 1 milion de km și veți putea scrie, colora sau printa cu plante, vederi / cărți poștale cu povești (împreună cu Zestre cu poveste) / „la Râpă” va fi standul cu limonadă al copiilor din sat / „la Comșa-n sus” veți putea face baie în piscină.
👉14.00 – 21.00: 𝗧â𝗿𝗴𝘂𝗹 𝗠𝗮𝗿𝗲 ( muzică la scena de la Troiță, street food, etc ) 𝗔𝗿𝘁𝗶ș𝘁𝗶 𝗶𝗻𝘃𝗶𝘁𝗮ț𝗶, în ordinea intrării în scenă: Ianis Șerban, Alesia Șoroagă, Elena Pirău și Laurențiu Begu, Larisa Bera, Daria și Rebeca Curea, Mioara Marinca, Viorica Cerbu, Mioara Greavu, Georgiana Pătrunjel, Elena Curticăpean, Carmina Tatomir, Flaviu Florea, Ansamblul Folcloric Junii Becleanului, Diana Gribincea, Sorin Urdea, Story Teller Orchestra, Cristian Pomohaci, Bogdan Georgescu și Orchestra Analog, Ionuț Langa, George Rotaru.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Sursa foto: Facebook, Festivalul Cepei Rosii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *