Gastroenterolog: Acesta este cel mai important lucru pe care ar trebui să-l faci în fiecare săptămână pentru un intestin sănătos / Trebuie consumate alimente bazate pe cel puțin 30 de plante diferite

gastroenterolog, intestin, microbiom, plante Sursa foto: Pixabay/Dreamstime

Sănătatea intestinului este un aspect crucial al bunăstării generale, influențând funcția imunitară, sănătatea mintală și multe altele. Pentru a îmbunătăți sănătatea intestinului, gastroenterologul Dr. Will Bulsiewicz recomandă consumul săptămânal de alimente bazate pe cel puțin 30 de plante diferite, în locul unor diete de scurtă durată, transmite publicația EatingWell.

Această abordare se bazează pe cercetări care arată că o dietă diversificată pe bază de plante sprijină un microbiom intestinal sănătos.

Dr. Bulsiewicz recomandă încorporarea de plante în mese prin supe, salate, sosuri și smoothie-uri, deoarece aceste preparate permit ușor includerea unei varietăți de ingrediente. De exemplu, o supă plină de linte și legume rădăcinoase, o salată de kale cu dovleac copt și năut, un sos pesto cu avocado sau un smoothie concentrat pe plante pot contribui toate la această diversitate.

El subliniază, de asemenea, importanța adăugării unor plante specifice, bogate în nutrienți, în dietă. Semințele de chia, in și cânepă sunt excelente pentru smoothie-uri datorită beneficiilor lor digestive și conținutului de omega-3. Fasolea este recomandată pentru densitatea sa nutritivă și proteică, care sprijină sănătatea inimii și senzația de sațietate. În final, fructele de pădure, bogate în antioxidanți, sunt sugerate ca o gustare sănătoasă sau un topping pentru mese, ajutând la reducerea inflamației și susținerea sănătății intestinale.

Prin încorporarea regulată a unei game diverse de alimente pe bază de plante în dieta ta, poți îmbunătăți semnificativ sănătatea intestinului, reducând potențial riscul de boli cronice și îmbunătățindu-ți starea generală de bine.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Sursa foto: Pixabay/Dreamstime

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *