Supă de usturoi și ghimbir cu Bok Choy și fasole albă/Rețeta gata în 20 de minute asigură un prânz sățios, bogat în fibre

Supă de usturoi cu ghimbir Sursa foto: Half your plate

Această supă de usturoi cu ghimbir este bogată în fibre și proteine, motiv pentru care este consistentă și ține foamea la distanță. Poate fi gata în 20 de minute și, de asemenea, poate fi ușor modificată cu produse proaspete sau congelate sau cu proteine pe care le aveți deja acasă, scrie Half Your Plate.

Ingrediente

  • 2 linguri (30 ml) de ulei de măsline
  • 1 ceapă dulce mică
  • 1 buchet de ceapă verde tocată, puse separat partea verde și cea albă
  • 8 căței de usturoi tocați mărunt
  • 4 linguri (60 ml) ghimbir proaspăt tocat mărunt
  • 10 căni (1250 ml) supă de legume sau de pui cu conținut scăzut de sodiu
  • 2 linguri (60 ml) de ciuperci brune tăiate cubulețe
  • 2 cutii (1080 ml) fasole albă, fără adaos de sare, spălată și strecurată
  • 240 g tăieței de orez
  • 4 capete de Bok Choy (varză chinezească) tocate grosier
  • 4 felii de lămâie pentru topping
  • 1 linguriță (2,5 ml) de semințe de susan pentru topping
  • 1 linguriță (2,5 ml) fulgi de ardei roșu pentru topping

Cum procedăm

Într-o oală de dimensiuni mari sau într-un cuptor olandez se încălzește uleiul la foc mediu. Se adaugă ceapa dulce tăiată cubulețe timp de aproximativ 5 minute sau până se înmoaie. Pardea verde de ceapa se toacă și se pune deoparte pentru topping. Partea albă a cepei se toacă, alături de usturoi și ghimbir, se adaugă la ceapa dulce și se călește câteva minute, amestecând din când în când. Se adaugă supa de legume sau de pui și se lasă la fiert.

Se adaugă apoi fasolea albă și se fierbe acoperit timp de 10 minute, după care se adaugă ciupercile, tăițeii de orez și Bok choy. Apoi se lasă la fiert timp de 5-7 minute, până se înmoaie.

Se împarte supa în patru boluri și se ornează cu semințe de susan, restul de ceapă verde, o felie de lime și fulgi de piper roșu (dacă se dorește).

 

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *