Cuziozități agrifood 13 august 2024: Ciocolata cu ardei iute nu este creația modernității. Aztecii beau cacao picantă cu 5000 de ani în urmă

TN SITE- G4Food - Ciocolata cu ardei iute nu este creația modernității. Aztecii beau cacao picantă cu colaj foto g4food

Puține alimente pot face concurență plantei de cacao în materie de istorie. Un studiu apărut în revista Nature confirmă: planta de cacao ca plantă de cultură a apărut în America de Sud cu circa 5000 de ani în urmă.

S-a răspândit printre membrii populației Maya și apoi printre Azteci, care o considerau băutură sacră. Probabil din cauza efectului energizant. Ba chiar boabele de cacao erau folosite și ca monedă de schimb.

Dar ciocolata asa cum o știm azi este o creație modernă. Însă poporul lui Montezuma consuma cu cinci milenii în urmă o băutură din boabe de cacao prăjite și măcinate manual, apă, făină de porumb și ardei iute.

Dintre europeni, primul care a venit în contact cu planta de cacao a fost italianul Cristofor Columb, iar primul care a importat-o pe continent a fost spaniolul Hernán Cortés, după 1500. Iar ciocolata modernă este opera unui patiser olandez, Coenraad van Houten, începând cu 1828.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

colaj foto g4food

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *