Cum prepari carnea de cocoș cu vin, după rețeta preferată a Irinei Margareta Nistor/Criticul de film a dezvăluit rețeta mamei sale

Carne de cocos cu vin Foto: Transavia

Criticul de film a dezvăluit pentru revista Unica rețeta ei preferată care îi amintește de perioada petrecută acasă, lângă părinții ei. Este vorba despre cocoș cu vin, gătit după o rețetă care de fapt, este de origine franțuzească, dar adaptată, pe care obișnuia să o prepare mama ei.

Avem nevoie de:

  • Un cocos (de aproximativ 2 kilograme)
  • 5 cepe roșii
  • 1 căpățână de usturoi
  • 150 g ceafă afumată
  • Mărar
  • Pătrunjel
  • 1 pahar de coniac
  • 2 cuburi de zahăr
  • 1 lingură de făină
  • 100 g unt
  • O lingură de ulei
  • Sare, piper, nucșoară
  • 150 g ciuperci (opțional)
  • 300 g arpagic
  • 1 l vin roșu demisec

Apoi a explicat cum se prepară cocoșul în vin, pas cu pas:

„Bucăţile de cocoş se sărează, se dau prin făină, se prăjesc în unt cu untdelemn, în tigaie, eventual dezosate. Dacă pasărea e mai bătrână se mai înăbuşe până se înmoaie carnea. Se scot pieliţele. Separat se prăjesc în unt cu ulei ceapa tăiată mărunt, usturoiul şi ceafa afumată şi o lingură de făină după ce s-a oprit focul. Se trece totul prin maşina de tocat şi se pune peste bucăţile prăjite de cocoş, se adaugă coniacul, verdeţurile, sare, piper, zahăr şi eventual ciupercile. Se pune vinul care trebuie să acopere complet compoziţia.

Se pune un capac, se lasă să fiarbă 20-30 de minute. La urmă se pune nucşoara. Se serveşte în farfurii adânci cu pătrunjel deasupra. De jur împrejur, se pune arpagicul opărit 10 secunde în apă clocotită, sărată (după ce a fost lăsat 10 minute în apă caldă cu puţin oţet ca să se cureţe mai uşor de coajă) şi se rumeneşte în unt. Se serveşte ca garnitură”, a mai spus Irina Margareta Nistor.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Foto: Transavia

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *