CLAWS este un robot care utilizează inteligența artificială și lumina concentrată pentru a elimina buruienile fără erbicide

claws, robot, agricultura, buruieni Sursa foto: Earth Rover

Robotul CLAWS (Concentrated Light Autonomous Weeding and Scouting) de la Earth Rover este în prezent supus unor teste comerciale. Acesta utilizează tehnologia luminii pulsate pentru a depista și elimina buruienile, transmite publicația Agri-TechE.

Acest robot ușor, echipat cu camere 3D și inteligență artificială avansată, monitorizează eficient culturile și vizează buruienile aflate într-un stadiu incipient, fără a utiliza substanțe chimice.

Cristina García, director de marketing la Earth Rover, explică faptul că robotul colectează date despre culturi prin scanarea întregului câmp, furnizând informații în timp real. Sistemul Farm Control and Intelligence System al robotului generează o replică digitală a fermei, permițând cultivatorilor să gestioneze eficient CLAWS și să acceseze hărți detaliate ale culturilor, cu informații despre sănătatea acestora și ratele de creștere.

claws, robot, agricultura, buruieni

CLAWS a fost testat pe diferite culturi și s-a dovedit capabil să distingă între plantele de cultură și buruieni. Robotul utilizează un fascicul concentrat de lumină pulsată pentru a distruge meristemele buruienilor, o metodă sigură deoarece lumina se disipează la contact și nu se reflectă precum laserele.

Interesul pentru CLAWS în sezonul 2024 evidențiază cererea tot mai mare pentru automatizarea agriculturii. Earth Rover își propune să îmbunătățească performanțele CLAWS și să extindă gama de culturi pentru care acesta poate fi utilizat.

Citește și Nvidia investește în Carbon Robotics, un startup care folosește inteligența artificială pentru a distruge cu lasere buruienile

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Sursa foto: Earth Rover

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *