Un crescător de vaci pentru carne din Letonia s-a angajat șofer de camion din cauza câștigurilor financiare slabe, dar a ajuns la închisoare în Irlanda

Agricultură cu dosar penal! Fermier din Tulcea, condamnat pentru fraudarea fondurilor europene Agricultură cu dosar penal! Fermier din Tulcea, condamnat pentru fraudarea fondurilor europene

Letonul Dmitrijs Venskovics, în vârstă de 45 de ani, muncea cu ai lui în mica fermă de vaci pentru carne. Câștigurile erau însă insuficiente pentru a putea duce mai departe ferma, așa că bărbatul s-a hotărât să se angajeze șofer pe TIR, la o firmă de transporturi intra-comunitare.

Din păcate, înainte să se pună la drum, cu destinația Irlanda, a apărut piaza rea: un rus care i-a propus să încarce în camion o ladă cu 36 de kg de cocaină, serviciul șoferului fiind plătit cu cel mult 200 de euro. Mai mult, rusul i-a comunicat șoferului că urmează să transporte cocaină și i-a dat numărul de telefon al unui irlandez, căruia trebuia să-i predea marfa, potrivit publicației agriland.ie.

Dmitrijs a fost de acord, însă, în Irlanda, transportul a fost interceptat de poliție, care a estimat valoarea cantității de cocaină la nu mai puțin de 2,52 de milioane de euro, și letonul a fost deferit justiției, care l-a condamnat la opt ani de pușcărie, chiar dacă în urma cercetărilor autoritățile irlandeze au stabilit că a fost numai un simplu intermediar și nu un membru al rețelei de traficanți de droguri. Ba încă judecătorul s-a declarat convins că letonul e un bun familist, care a fost nevoit să muncească din greu ca să-și întrețină familia, dar infracțiunea sa e foarte gravă, din cauza cantității impresionante de drog pe care a introdus-o în Irlanda.

Pedeapsa este una foarte dură. Fermierul leton va sta opt ani departe de țara și de ferma sa, regretând cu siguranță momentul când a acceptat propunerea traficantului de droguri. Poate dacă ar fi cunoscut sloganul pus pe seama fostului președinte al României, Ion Iliescu, ”sărac, dar cinstit”, ar fi făcut și acum curățenie în grajdul vitelor sale din Letonia.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Agricultură cu dosar penal! Fermier din Tulcea, condamnat pentru fraudarea fondurilor europene

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *