Rețeta grecească de pulpă de miel cu rozmarin și vin, la cuptor/Beneficiile pe care carnea de miel le aduce asupra sănătății

Pulpă de miel la cuptor. Foto: Pixabay

Carnea de miel în România este consumată în special primăvara, în perioada Paștelui, dar nu este neapărat o regulă. Gătită în fel și chip, pulpa de miel este delicioasă.

Iată o rețetă specific grecească, pentru pulpă de miel la cuptor, oferotă de ekathimerini.com

Timpul de preparare estimat: 15 minute

Timp de gătire: 2 ore și 20 de minute timp de gătit

O oră timp de odihnă

Timp total: 3 ore și 35 de minute

Pentru șase porții, avem nevoie de:

2 pulpe mari de miel (aproximativ 3 kg în total)

2 buchețele de rozmarin proaspăt

3 căței de usturoi, tăiați în două pe lungime

Sare, piper proaspăt măcinat

250 ml vin roșu, sec

400 ml supă de legume (sau 200 ml suc de morcovi cu 100 ml apă și 2 linguri muștar)

Cum preparăm

Pentru a pregăti mielul cu rozmarin și vin, începeți prin a face mici incizii în pulpele de miel cu un cuțit cu vâr ascuțit și introduceți cățeii de usturoi. Acest lucru va spori aroma mielului, fără a arde usturoiul în timpul prăjirii.

Se condimentează mielul generos cu sare și piper proaspăt măcinat. Lăsați-l să stea la temperatura camerei timp de aproximativ 1 oră pentru a absorbi condimentele.

Preîncălziți cuptorul la 220°C.

Răspândiți rozmarinul în centrul unei tăvi pentru mari pentru cuptor și așezați mielul. Apoi turnați vinul peste miel.

Lăsați la cuptor timp de aproximativ 40 de minute, până când mielul este rumenit.

Reduceți temperatura cuptorului la 170°C și continuați prăjirea pentru încă o oră și jumătate.

Când este gata, transferați mielul pe un platou și strecurați sucul din tigaie într-o cratiță. Adăugați supa de legume în cratiță și fierbeți la foc mare timp de aproximativ 15 minute sau până când sosul ajunge la grosimea dorită.

Turnați apoi sosul peste miel și e gata de servire.

Pont: Ca să nu se usuce carnea, puteți acoperi, în prima jumătate din timpul de coacere, tava cu folie de aluminiu sau un capac, dacă tava permite acest lucru.

Carnea de miel conține mult fier și seleniu și este bogată în vitaminele B12 și B3. Acestea ofer protecție organismului, întărește sistemul nervos. DE asemenea, conține fosfor și zinc, acid folic, calciu și vitamina E. Toate ajută sistemul imunitar.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *