Cinci producători români au exportat în Ungaria şi Polonia afine şi zmeură în valoare de aproape un milion de euro

producatori, afine, zmeura, polonia Sursa foto: Pexels/Viktor Talashuk

Cinci producători români au exportat în Ungaria şi Polonia afine şi zmeură în valoare de aproape un milion de euro, în lunile iunie şi iulie ale acestui an, potrivit unui comunicat al retailerului Lidl transmis miercuri Agerpres.

În total, 176 tone de afine şi aproximativ o jumătate de tonă de zmeură produse în România au fost exportate către magazinele retailerului din Ungaria şi Polonia.

În anul 2024, Lidl România a colaborat cu peste 450 de producători locali de fructe şi legume autohtone, din toate regiunile ţării şi a avut un total de aproape 70.000 de tone de fructe şi legume româneşti în magazinele proprii.

Lidl colaborează doar cu producători locali de fructe şi legume care sunt certificaţi Global G.A.P., un standard recunoscut la nivel global în vederea respectării unor bune practici agricole.

Certificarea Global G.A.P. include o serie de indici pe care producătorii români de fructe şi legume trebuie să îi urmărească pe tot lanţul de producţie, de la siguranţa alimentară, trasabilitate, utilizarea responsabilă a apelor şi eficientizarea energiei electrice, până la asigurarea unei producţii prietenoase cu mediul şi folosirea în siguranţă a pesticidelor.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Sursa foto: Pexels/Viktor Talashuk

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *