Roboți de bucătărie. Ce echipamente ne ajută în bucătărie sau gătesc în locul nostru

roboti de bucatarie, oale programabile, procesatoare alimente, foodlife Sursa foto: Unsplash
Ești sfătuit zilnic să mănânci sănătos, să gătești în casă și să eviți produsele procesate. Dar ritmul vieții este așa cum este, iar timpul alocat activităților casnice se reduce din ce în ce mai mult. Ce echipamente ne-ar putea ajuta în bucătărie sau ar putea chiar găti în locul nostru?

Roboții de bucătărie moderni au rețete ghidate, cântar și unele modele chiar și wifi. Cu aceste caracteristici vei putea economisi timp în bucătărie și te vei putea bucura alături de familie de cele mai bune rețete.

Ce este un robot de bucătărie?

În urmă cu câteva decenii cele mai performante modele aveau funcții de tăiere, amestecare sau frământare.

Astăzi, un robot de bucătărie multifuncțional este un aparat care combină unele dintre cele mai utile funcții ale electrocasnicelor pe care le avem acasă.

Principala sa sarcină este automatizarea proceselor în bucătărie, având funcții care îi permit: să taie, să zdrobească, să radă și să gătească alimente.De asemenea, poate frământa, bate și se poate programa să funcționeze la o anumită oră și temperatură specifică, chiar dacă nu suntem acasă.

Contrar a ceea ce mulți ar putea crede, roboții de bucătărie nu se clasifică în funcție de preț, deși acesta este un punct important; ei sunt clasificați după funcțiile pe care le oferă.

Robot multifuncțional

Sunt cel mai complet tip de robot de bucătărie. Au rețete pe care le poți urmări în timp ce avansezi în procesul de gătire, taie, amestecă, frământă aluaturi și gătesc toate tipurile de rețete. Rețetele sunt accesabile prin wi-fi la anumite modele sau sunt încorporate în memoria echipamentului. Practic doar vei pune ingredientele și vei urma pașii recomandați de robot, iar mâncarea se va găti singură. Nu trebuie să supraveghezi pentru ca mâncarea nu se arde și nu se lipește. Odată încheiat procesul de gătire, semnalul sonor te anunță că etapa de gătire sau produsul tău este gata.

Chiar și cel mai netalentat bucătar se poate transforma într-un veritabil chef. Sau o gospodină de senzație. Urmând aceeași rețetă, cu cantități, termene și procedee de gătire indicate de aparat, mâncarea îți va ieși fără greș de fiecare dată.

Cele mai cunoscute sunt Thermomix și Monsieur Cuisine de la Lidl. Pe primul nu îl vei putea cumpăra din magazine sau on-line, dar există o vastă rețea de consultanți, care îți oferă o prezentare gratuită și comercializează aparatul. Al doilea este prezentat periodic la vânzare în rețeaua de magazine cu același nume. Există însă și alte modele realizate și comercializate de producători consacrați de aparatură pentru bucătărie: Cecotec, Moulinex etc. Pe acestea le vei putea achiziționa din magazine fizice sau virtuale.

Thermomix îți oferă și opțiunea unui abonament anual pentru a avea acces la mii de rețete din întreaga lume. Dezavantajul acestor echipamente este prețul ridicat, dar există și opțiuni pentru plata în rate pentru majoritatea.

Oale programabile

Deși sunt diferite de roboții de bucătărie și au mai puține funcții, fac parte din aceeași categorie. Funcțiile lor pot varia foarte mult și majoritatea au legătură cu temperatura și presiunea de gătire.

Sunt ușor de utilizat, au opțiuni de gătire simple. Mâncarea poate fi lăsată la preparat și în lipsa noastră de acasă. Au varianta de păstrare a alimentelor la temperatură ridicată, astfel încât vom găsi totul pregătit când ajungem seara înfometați. Prin opțiunea de preparare la temperatură joasă, alimentele își păstrează mai bine savoarea și calitățile nutritive. Prețul este accesibil și se justifică în termeni de calitate-cost-fiabilitate.

Procesatoare de alimente

Sunt cel mai de bază tip de roboți de bucătărie, dezvoltat din vechiul robot de bucătărie al mamei. Funcțiile lor se limitează la tocat, mixat, măcinat sau frământat alimente. Sunt totuși un instrument de mare ajutor pentru gospodine, în special pe zona de patiserie. Avantajul este prețul mult mai decent în comparație cu roboții avansați.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Sursa foto: Unsplash

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *