Curiozități agrifood – 11 iulie: Maniocul, hrană pentru milioane de oameni, nu poate fi consumat imediat, deoarece e toxic

curiozitati agrifood, manioc, cassava, otravitor

Maniocul sau cassava este o sursă importantă de hrană mai ales pentru populațiile din Amazonia. Rădăcina tuberculoasă a plantei este, însă, otrăvitoare dacă este consumată imediat după ce este extrasă. Dacă celulele sunt deteriorate, prin tăiere sau lovire, sunt eliberate substanțe nocive, inclusiv cianură.

Oamenii au dezvoltat un proces complex, în mai multe etape, de detoxifiere care transformă maniocul din necomestibil în delicios, acesta fiind folosit în producția de pâine, bere, dar și gătit în supe sau tocănițe.

Citește și Curiozități agrifood – 10 iulie: Arahidele fac parte din categoria leguminoaselor

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *