Rețetele Juanitei. Risotto cu ciuperci și bacon prăjit. Bun și ușor de facut, este un preparat ideal pentru weekend

risotto, risotto cu ciuperci, ciuperci, bacon, retete, retetele Juanitei

Risotto este un preparat prin excelență italian, dar îl găsești frecvent și în Spania. Nu numai pentru că aici întâlnești comunități mari de italieni, ci și pentru că spaniolilor le place orezul cam în orice formă. Se face repede și este delicios. Nu mai vorbim că are și un aspect care îl califică inclusiv pentru o masă festivă sau de weekend.

Rețeta de azi este una clasică, un preparat cu ciuperci, căreia pentru a-i da o tentă de crocant i-am adaugat bacon prăjit. Poate fi bacon, kaiser, guanciale, jamon, ce vă place.

Ingrediente:

200 de grame de orez arborio (orez cu bobul lung, specific pentru risotto)

100-200 de grame de bacon

O caserolă de ciuperci

O ceapă mică

2 căței de usturoi

Un pahar de vin

Un litru de supă de legume

Unt 30-50 de grame

Parmezan 100 de grame

Ulei de măsline

Sare, piper proaspăt

Ceapa tăiată mărunt se pune la călit în cîteva linguri de ulei de măsline. Când e aurie adăugăm și usturoiul mărunțit fin. Se pune orezul la călit 1 minut, două. Și se adaugă vinul. După câteva minute începem să adăugăm treptat supa. Atenție! Aceasta trebuie să fie fierbinte.

Deosebirea între paella și risotto este că în paella se pune tot lichidul de la început, rece, iar în risotto lichidul este fierbinte și se adaugă treptat pe măsură ce se evaporă lichidul anterior pus.

Deci puneți câte un polonic din supă de fiecare dată când lichidul scade. Orezul se fierbe conform indicațiilor de pe pungă, în general 15-18 minute. Trebuie sa fie al dente, adică puțin tare, dar nu nefiert. Iar lichidul scăzut.

În paralel se pune baconul la prajit într-o tigaie, se scoate când devine crocant, iar în grăsimea rămasă se trag ciupercile tăiate felii. Eu de lene le-am prăjit împreună.

Când orezul e fiert, se stinge focul și se adaugă untul, mestecând până se topește. Apoi se încorporează parmezanul. Dacă mai este nevoie se adaugă sare. Risotto trebuie să fie cremos, să se topească în gură.

Se așează în farfurii și se adaugă deasupra baconul și ciupercile. Și puțin piper proaspăt măcinat, nelipsit în orice fel de paste sau risotto.

Se lasă la odihnit câteva minute, pentru ca aromele să se întrepătrundă. Se servește imediat.

Poftă bună!

Citește și: Rețetă de impresionat soacra sau invidioșii. Risotto cu căpșuni și gorgonzola, gusturi și arome contrastante dar în perfect echilibru

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *