Somon cu sos de lămâie si sparanghel, rețeta celebrului chef Jamie Oliver

Somon cu sos de lămâie și sparanghel Sursa foto: Facebook

Despre somon se spune că este unul dintre cele mai sănătoase alimente, fiind bogat în acizi grași omega-3, care  ajută la sănătatea inimii. Pe grupul celebrului chef Jamie Oliver de pe rețelele sociale, bucătarii propun o rețetă de somon cu sos de lămâie și sparanghel, copt în folie de aluminiu.

Ingrediente:

4 bucăți de file de somon, fără piele

Aproximativ 500 g de sparanghel

1/3 cană (75 de grame) unt topit

1/3 cană (125 ml) suc de lămâie

4 căței de usturoi tocați

2 lingurițe pătrunjel proaspăt tocat

Sare și piper

2/3 cană (65 de grame) de parmezan proaspăt ras

Pătrunjel și felii de lămâie pentru ornat

Preparare:

Preîncălziți cuptorul la 200°C.

Puneți fileurile de somon în centrul unei folii de aluminiu de aproximativ 30×45 cm. Împărțiți sparanghelul în patru părți egale și puneți-le în jurul somonului.

Într-un castron, combinați untul, sucul de lămâie, usturoiul și pătrunjelul. Se toarnă peste somon și sparanghel, se condimentează cu sare și piper după gust și se adaugă 2-3 linguri de parmezan.

Închideți folia de aluminiu și sigilați etanș părțile laterale, apoi dați la cuptor.

În general, somonul se prepară la cuptor în 20-25 de minute, în funcție de grosimea bucăților.

Poftă bună!

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *