Despre somon se spune că este unul dintre cele mai sănătoase alimente, fiind bogat în acizi grași omega-3, care ajută la sănătatea inimii. Pe grupul celebrului chef Jamie Oliver de pe rețelele sociale, bucătarii propun o rețetă de somon cu sos de lămâie și sparanghel, copt în folie de aluminiu.
Ingrediente:
4 bucăți de file de somon, fără piele
Aproximativ 500 g de sparanghel
1/3 cană (75 de grame) unt topit
1/3 cană (125 ml) suc de lămâie
4 căței de usturoi tocați
2 lingurițe pătrunjel proaspăt tocat
Sare și piper
2/3 cană (65 de grame) de parmezan proaspăt ras
Pătrunjel și felii de lămâie pentru ornat
Preparare:
Preîncălziți cuptorul la 200°C.
Puneți fileurile de somon în centrul unei folii de aluminiu de aproximativ 30×45 cm. Împărțiți sparanghelul în patru părți egale și puneți-le în jurul somonului.
Într-un castron, combinați untul, sucul de lămâie, usturoiul și pătrunjelul. Se toarnă peste somon și sparanghel, se condimentează cu sare și piper după gust și se adaugă 2-3 linguri de parmezan.
Închideți folia de aluminiu și sigilați etanș părțile laterale, apoi dați la cuptor.
În general, somonul se prepară la cuptor în 20-25 de minute, în funcție de grosimea bucăților.
Poftă bună!