Culturile agricole din Rusia, cel mai mare exportator de grâu, afectate grav de diferențele mari de temperatură / Mai multe regiuni producătoare de cereale au declarat stare de urgență

culturi agricole, rusia, ger, grau

Rusia evaluează pagubele suferite de culturi după ce un val de ger a lovit luna aceasta zone cheie în care sunt cultivate grâu și oleaginoase, după o primăvară timpurie și neobișnuit de caldă, transmite Bloomberg.

Unele culturi din așa-numita „centură a solului negru”, inclusiv din regiunile Voronej, Tambov și Lipețk, au murit deja din cauza temperaturilor scăzute, au raportat autoritățile locale. Numai în Voronej, până la 9 mai, până la 265.000 de hectare au fost avariate, potrivit oficialilor.

O situație de urgență a fost declarată în aceste regiuni – unde se cultivă grâu, semințe oleaginoase și porumb – deoarece temperaturile au coborât până la -6 grade Celsius timp de mai multe nopți în ultimele două săptămâni.

Rusia este principalul exportator de grâu din lume, iar unele estimări pentru recolta din acest an au fost deja reduse, ceea ce a împins contractele futures de referință de la Chicago la cele mai ridicate niveluri din august. Deși suprafața afectată reprezintă doar o parte din totalul plantațiilor din țară, vremea geroasă ar putea agrava provocările pentru culturile care s-au confruntat și cu o perioadă de secetă în această primăvară.

„Situația pare alarmantă pe întreg teritoriul european al țării”, a declarat săptămâna aceasta Dmitri Rylko, directorul general al Institutului pentru Studii de Piață Agricolă, cunoscut sub numele de IKAR, pentru agenția de presă Interfax. Deși nu există încă o estimare fermă a pierderilor, pagubele au fost „destul de semnificative pentru multe culturi”.

Săptămâna trecută, IKAR a redus estimarea privind recolta de grâu a țării pentru 2024-25 la 91 de milioane de tone, sub o prognoză anterioară de 93 de milioane de tone. Producția totală de cereale a Rusiei va scădea, de asemenea, potrivit estimărilor.

Recentul îngheț a avut un impact nu numai asupra cerealelor, ci și asupra altor culturi, inclusiv a semințelor oleaginoase. Rusia ar putea pierde o treime din recolta sa de fructe din cauza vremii nefavorabile, a relatat joi ziarul de stat Rossiyaskaya Gazeta, citând experți.

Sursa foto: Alisbalb | Dreamstime.com

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *