Două femei în vârstă de 85 şi 60 de ani, mamă şi fiică, au ajuns la Unitatea de Primire a Urgenţelor a Spitalului “Sfântul Spiridon” din Iaşi după ce au mâncat ciuperci culese de pe câmp, transmite Agerpres.
Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:
- articolul continuă mai jos -
Femeile, din localitatea Heleşteni, au început să aibă simptome severe imediat după ce au mâncat ciupercile gătite în prealabil. Ele au ajuns iniţial la UPU de la Spitalul Municipal Paşcani, iar ulterior au fost transferate în Iaşi.
“Pacientele prezentau o simptomatologie digestivă care a avut debutul la o oră după ingestie – vărsaturi, diaree, transpiraţii, stare generală influenţată. După stabilizare, pacientele au fost dirijate spre UPU de la Spitalul ‘Sfântul Spiridon’ pentru consult toxicologic. Bilanţul biologic a indicat o valoare normală a colinesterazei, dar modificări la nivelul enzimelor pancreatice. Pacientele au fost internate pentru supraveghere clinică şi biologică la Clinica Medicină Internă II – Toxicologie, unde beneficiază de supraveghere clinică şi biologică continuă”, a declarat dr Diana Cimpoeşu, coordonator UPU-SMURD Iaşi.

foto: unsplash.com@ Annie Spratt





