ABC în bucătărie. Cum se prăjesc semințele de dovleac în air fryer și ce condimente le putem adăuga

seminte de dovleac prajite la air fryer foto: ID 31577969 © Edonalds | Dreamstime.com

Abundența de dovleci pe care ni-i oferă cu generozitate natura când vine toamna aduce cu ea și abundența de semințe de dovleac. Fie că îi culegem din grădină sau îi cumpărăm, orice am face din ei, rămân semințele. Doamne Ferește să le aruncăm, sunt un concentrat de nutrienți. Iar semințele de dovleac prăjite conferă și aromă extrem de plăcută în bucătărie.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

- articolul continuă mai jos -

Dacă în mod tradițional se prăjesc într-o tigaie de fontă pe aragaz sau în cuptor, friteuza cu aer cald a devenit o alternativă la aceste metode. Ies foarte bine seminlețe de dovleac prăjite în air fryer, crocante și aromate. Iar dacă ținem, le putem adăuga și condimente, după gustul propriu.

Cum pregătim semințele de dovleac înainte de coacere

Odată extrase din interiorul dovleacului, semințele se eliberează întâi de fibrele care formează ca un țesut în jurul lor. Apoi se lasă într-un bol cu apă și se spală pentru a rămâne cât mai curate la suprafață, cât mai puțin alunecoase, așa cum le e natura.

Se usucă apoi pe hârtie sau prosop, după care le transferăm într-un bol și le completăm cu puțin ulei și sare. La 200 g de semințe e suficientă o lingură de ulei și un vârf de linguriță de sare. Opțional, putem adăuga și condimente după gust: paprika dulce sau iute sau mix, praf de usturoi, rozmarin, amestec de curcuma și piper etc.

Odată condimentate, se transferă în coșul friteuzei cu aer cald, încălzind-o ușor dinainte să mutăm semințele în el. Dacă are cumva spațiile prea rare și semințele riscă să cadă dedesubt, se tapetează cu hârtie de copt sau un coș din carton special pentru air fryer, din seria accesoriilor disponibile acum pe piață.

Semințele de dovleac se lasă în air fryer circa 1-18 de minute la 140-150°C, scuturând din când în când coșul. Este indicată inițial o probă, pentru că depinde și de puterea friteuzei, și de mărimea și consistența semințelor. Sunt gata când devin aurii și crocante.

De ținut cont că până ajung să se răcească ele continuă să se usuce. Deci nu trebuie lăsate un timp exagerat de mare la prăjit. Se păstrează în borcan ermetic, după ce s-au răcit.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *