Prima hartă a restaurantelor etnice din România cuprinde 100 de localuri din Capitală. Proiectul se va extinde și la restul marilor orașe, iar utilizatorii sunt invitați și ei să contribuie la completarea hărții

harta restaurantelor etnice din Romania, realizata de platforma ethnicmarket.ro FOTO: Dreamstime/ Arne9001

Fundaţia Arta, în parteneriat cu platforma EthnicMarket.ro, lansează prima hartă a restaurantelor etnice din România, un proiect dedicat diversităţii culinare şi descoperirii gusturilor lumii, în România, informează un comunicat al fundaţiei, transmite Agerpres.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

- articolul continuă mai jos -

Harta poate fi accesată aici reuneşte reuneşte locuri din întreaga ţară unde se poate savura mâncare etnică autentică – de la restaurante şi bistrouri, până la mâncare stradală sau spaţii din food court-uri.

Pentru început, harta include 100 de restaurante din Bucureşti, reprezentând bucătării din toate colţurile lumii – chinezească, japoneză şi indiană, până la libaneză, georgiană, cubaneză sau africană. În lunile următoare, proiectul se va extinde către alte oraşe mari ale ţării, precum Cluj-Napoca, Iaşi, Braşov sau Timişoara.

Potrivit sursei citate, proiectul este unul colaborativ, deschis publicului. Oricine poate contribui la completarea ei, semnalând restaurante etnice care merită incluse, prin formularul disponibil pe site-ul platformei.

“Credem că această hartă va deveni un instrument util pentru toţi cei care iubesc mâncarea etnică şi diversitatea. A merge la un restaurant etnic nu este doar despre gust, ci şi despre curiozitate, despre oameni şi poveşti. Uneori, e suficient să împarţi o farfurie ca să transformi un străin într-un prieten”, a declarat Şerban Cornaciu, responsabil comunicare al proiectului “Mâncarea ne aduce împreună”, potrivit comunicatului.

Harta restaurantelor etnice face parte din proiectul cultural “Mâncarea ne aduce împreună – reţete etnice vechi şi noi din România”, iniţiat de Fundaţia Arta, care explorează gastronomia românească dintr-o perspectivă multietnică şi multiculturală, arătând cum mâncarea poate fi o punte între oameni, tradiţii şi culturi.

Proiectul este co-finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional (AFCN).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *