Cum poți face foarte ușor frigărui de pui și legume pe aragaz, în tigaia grill. Se pot asorta cel mai ușor cu orez simplu sau cu pâine și o salată la libera inspirație

frigarui-de-pui-si-legume-in-tigaia-grill-asortate-cu-orez-simplu-si-salata foto: freepik.com

Cum sezonul grătarelor se apropie de final, putem da startul unor versiuni alternative indoor pentru a prepara din când în când câte ceva care readuce vara în memorie. Una dintre soluții o reprezintă frigăruile gătite în tigaia grill de fontă.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

- articolul continuă mai jos -

Dacă alternăm carnea de pui cu multe legume și servim frigăruile cu orez simplu, avem toți macronutrienții prezenți în meniu. Un bun compromis între gust și calități nutriționale. Eventual, ba chiar e indicat, mai putem adăuga și o salată la libera inspirație alături.

Dacă îți surâde ideea, primul lucru pe care trebuie să-l faci, ideal de dimineață, este să lași carnea de pui la marinat. Mai consumă alte cinci minute ca să tai și să condimentezi legumele. În felul ăsta, la prânz trebuie doar să asamblezi frigăruile și să le gătești pe tigaia grill.

Ingrediente pentru 4 porții de frigărui

  • 600 g carne de pui cu puțină grăsime pe cât posibi

  • 2 ardei (unul roșu, unul galben sau verde)

  • 2 dovlecei

  • 2 cepe roșii

  • ulei, ideal de măsline

  • sare și piper

  • rozmarin, cimbru sau oregano, după preferințe

  • 1 lingură sos de soia, 1 lingură vin alb, pentru sosul de marinare

  • bețe de bambus pentru frigărui, sau de metal

Procedeu

1.Pregătirea cărnii

  • Taie carnea de pui în cuburi aproximativ egale, de circa 3 cm.

  • Marinează carnea timp de măcar o oră, ideal și mai mult, într-un amestec simplu de sos de soia cu vin alb), sare, piper și o crenguță de rozmarin sau alte mirodenii preferate.

2.Tăierea legumelor

  • Ardei: curăță-i și taie-i în pătrate de 3 cm.

  • Dovlecei: taie-i în rondele groase de cca. 1 cm.

  • Ceapa roșie: curăț-o și taie-o în sferturi mari (fiecare ceapă în 4–6 bucăți).

3.Asamblarea frigăruilor

  • Înfige carnea și legumele pe bețe, alternându-le, și repetă până ajungi la capăt.

  • Stropește cu puțin ulei și presară sare și piper.

4.Gătirea în tigaia-grill

  • Încălzește bine tigaia-grill, pe flacără medie spre mare dar nu la maxim.

  • Transferă pe ea frigăruile când e suficient de caldă și gătește-le circa 10 minute, întorcându-le la fiecare 2 minute pentru o coacere uniformă. Dacă adaugi un capac peste tigaia grill și reduci puțin intensitatea flăcării, carnea va fi în final mai fragedă, iar legumele vor fi mai pătrunse în interior fără să se ardă deasupra. E OK și un capac rotund peste tigaia grill de regulă rectangulară, reușește să mențină înauntru căldura și umiditatea. Ăsta e de fapt marele secret pentru a folosi tigaia grill în loc de grătarul din grădină.

  • Dacă dorești, unge-le în timpul gătirii cu puțină marinata rămasă.

  • Când carnea este bine rumenită, iar legumele s-au frăgezit fără să se ardă, ia frigăruile de pe foc.

  • Servește imediat, cu orez simplu sau pâine rustică sau o salată proaspătă. Pentru orezul simplu, e suficient să îl fierbi ca pe paste, să îl scurgi și completezi cu ulei, sare, piper și orice alt condiment preferi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *