Vrei să slăbești sănătos și în siguranță? Un nutriționist recomandă, ca alternativă la paste, rădăcina de konjac – un aliment natural, sățios și slab caloric

konjacBUN Sursa foto: Pexels

Pastele sunt un aliment ușor de preparat și adorat de atât de multe persoane din întreaga lume. De la spaghetti clasice la Alfredo cremos, pot fi vedeta multor mese delicioase. Cu toate acestea, nu sunt întotdeauna cea mai bună opțiune pentru cei care doresc să slăbească.

Acest lucru se datorează faptului că pastele tradiționale sunt, de obicei, făcute din carbohidrați rafinați, care pot genera creșteri bruște ale nivelului de zahăr din sânge și pot duce la pofte dificil de controlat și la supraalimentare.

Dar există vești bune! Rădăcina de Konjac, derivată din planta de konjac, este, potrivit shefinds.com, un aliment natural și cu un conținut scăzut de calorii, care a câștigat popularitate ca ajutor pentru pierderea în greutate și ca alternativă la paste.

Noodles-urile de Konjac pot fi eficiente în curele de slăbire

Bogată în glucomannan, un tip de fibră solubilă, rădăcina de konjac se extinde în stomac, promovând senzația de sațietate și ajutând la reducerea aportului caloric general. Acest lucru o face o alegere excelentă pentru cei care doresc să slăbească. Una dintre cele mai populare utilizări ale rădăcinii de konjac este sub forma de tăiței shirataki, o alternativă la paste cu un conținut scăzut de calorii.

Michaelas Welt, nutriționista, a explicat câteva dintre beneficiile acestor tăiței. Ea menționează că au foarte puține calorii și reprezintă „mâncarea perfectă cu un conținut scăzut de carbohidrați”.

(articolul continuă mai jos)

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:


Conținutul ridicat de fibre al acestor tăiței te va ajuta, de asemenea, să te simți sătul pentru o perioadă mai lungă.

Informații nutriționale pentru pastele konjac

„Pastele konjac sunt foarte sărace  în calorii și carbohidrați, bineînțeles, dacă nu adaugi sos carbonara,” glumește ea. În plus, Michaelas Welt menționează că poți găsi și orez de konjac, ca alternativă la orezul obișnuit.

Michaelas mai precizează că, deși unii oameni nu consideră aceasta o alternativă zilnică la paste, cu siguranță poate ajuta la reducerea aportului caloric general atunci când este consumată ocazional.

Deși tăițeii din konjac par a fi o descoperire miraculoasă, cu foarte puține calorii și carbohidrați, aș recomanda, totuși, să fie consumați cu moderație, la fel ca orice alt aliment. Ai nevoie de un echilibru al macronutrienților pentru a te simți cel mai bine și nu vrei să consumi prea mult dintr-un anumit aliment (chiar și din cele sănătoase).

Informații nutriționale pentru 1 cană de tăiței konjac (226 g):

  • 20 kcal
  • 0,0 g grăsimi
  • 0,9 g carbohidrați
  • 0,2 g proteine

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *