Ușor și rapid de preparat pentru cină, dar bune de luat și la birou: Brioșe cu ou, bacon și brânză/ Rețetele Juanitei

Ioana Costescu 22 octombrie 0 comentarii 16141 vizualizări
2024-10-22_9-21-58 Sursa foto: gymbean

Ce facem repede când vrem o cină cu puține calorii sau keto, dar în egală măsură ne dorim să fie un preparat ușor de luat și la pachet a doua zi (dacă mai rămân).

Ingrediente

  • 100 g brânză cottage
  • 6-8 ouă
  • câteva felii de bacon sau șuncă
  • 50 g brânză rasă
  • spanac, roșii, ceapă (opțional)
  • ulei sau unt pentru uns formele (sau puneți hârtie de brioșe în forme)
  • sare, piper, ierburi sau mirodenii (ce vă place).

Preparare brioșe de ou

Se taie bacon-ul bucățele, se prăjesc în tigaie (sau se coc feliile la cuptor sau microunde, între 2 foi de copt). Dacă puneți ceapă, tocați mărunt și trageți-o puțin în untura de la bacon. Se bat ouăle, se adaugă brânza, bacon-ul prăjit, roșiile, spanacul tocate (dacă puneți), piperul, condimentele. Omogenizați compoziția amestecând bine.

Într-o formă de brioșe sau în ramechine puneți hărtii de brioșe sau ungeți formele cu unt/ulei. Turnați compoziția și băgați în cuptorul preîncălzit la 180 de gr căldură sus-jos. Se lasă cam 20-30 de minute până sunt rumenite deasupra.

Poftă bună!

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *