Ce facem repede când vrem o cină cu puține calorii sau keto, dar în egală măsură ne dorim să fie un preparat ușor de luat și la pachet a doua zi (dacă mai rămân).
Ingrediente
- 100 g brânză cottage
- 6-8 ouă
- câteva felii de bacon sau șuncă
- 50 g brânză rasă
- spanac, roșii, ceapă (opțional)
- ulei sau unt pentru uns formele (sau puneți hârtie de brioșe în forme)
- sare, piper, ierburi sau mirodenii (ce vă place).
Preparare brioșe de ou
Se taie bacon-ul bucățele, se prăjesc în tigaie (sau se coc feliile la cuptor sau microunde, între 2 foi de copt). Dacă puneți ceapă, tocați mărunt și trageți-o puțin în untura de la bacon. Se bat ouăle, se adaugă brânza, bacon-ul prăjit, roșiile, spanacul tocate (dacă puneți), piperul, condimentele. Omogenizați compoziția amestecând bine.
Într-o formă de brioșe sau în ramechine puneți hărtii de brioșe sau ungeți formele cu unt/ulei. Turnați compoziția și băgați în cuptorul preîncălzit la 180 de gr căldură sus-jos. Se lasă cam 20-30 de minute până sunt rumenite deasupra.
Poftă bună!