Untul de arahide va rezista mai mult, dacă este păstrat într-un anume fel/ Poate nu ți-ar fi trecut prin minte acest truc simplu

unt arahide pastrare BUN Sursa foto: Pexels

Untul de arahide este un ingredient esențial la mic dejun, în multe țări din lume, iar pentru a-i prelungi durata de valabilitate, poate că ar trebui să reconsideri locul unde îl păstrezi. Untul de arahide este o modalitate excelentă, potrivit express.co.uk, de a adăuga un plus de savoare la mic dejun, fie că îl întinzi pe pâine prăjită sau pui o lingură în terciul tău de cereale.

O sursă bună de proteine și grăsimi sănătoase, este un ingredient de bază în multe bucătării și există o mulțime de branduri din care poți alege. Totuși, poate fi destul de frustrant să deschizi un borcan și să constați că uleiul s-a separat – ceea ce, deși este un proces natural, poate fi destul de greu de rezolvat.

La fel, pe măsură ce te apropii de fundul borcanului, tot ce mai rămâne este o pastă complet uscată care nu poate fi întinsă. Din fericire, există o soluție simplă, care depinde de modul în care depozitezi borcanul.

Separarea uleiului, semn că rețeta nu conține aditivi

Utilizatorii de pe Reddit au împărtășit diverse metode neconvenționale pentru a reda textura cremoasă, de la „dă-i un amestec și speră că va fi bine” la „amestecă untul de arahide într-un procesor de alimente sau cu un blender vertical pentru a recrea consistența cremoasă”.

De fapt, răspunsul este mult mai simplu. Potrivit lui Richard Price, expert alimentar la Brit Superstore, totul depinde de locul și modul în care depozitezi untul de arahide.

(articolul continuă mai jos)

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:


El a explicat: „Unturile de arahide mai sănătoase se separă, pentru că nu conțin aditivi sau stabilizatori care să lege uleiul de componentele solide. Drept urmare, uleiul se ridică în partea de sus a borcanului, pe măsură ce trece timpul. Pentru a evita acest lucru, cheia este să păstrezi borcanul de unt de arahide cu capul în jos, în frigider. Prin rotirea borcanului, forțezi uleiul să se redistribuie printre solide.

Cum reomogenizezi untul de arahide

Păstrându-l la rece, încetinești mișcarea uleiului, ceea ce îl face să se întărească înainte să se poată separa complet din nou. Practic, uleiul se reîncorporează, economisind astfel nevoia de a amesteca constant.

Această metodă nu doar că previne separarea uleiului, dar și prelungește termenul de valabilitate al untului de arahide, menținându-i prospețimea și prevenind dezvoltarea mucegaiului. Testează această soluție și vei observa că gustul și textura untului tău de arahide vor rămâne mult mai mult timp!

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *