Un mic dejun în șase variante/Toast cu pâine integrală și brânză ca bază, iar ca toping, o varietate bogată de alimente dulci sau sărate

Mic dejun cu pâine integrală și șase tipuri diferite de toping Foto: Eatingwell

Acest toast, pregătit cu pâine integrală și acoperit cu brânză cottage cremoasă, este folosit ca bază pentru un mic dejun delicios și consistent. Am adăugat șase variante de toping, atât dulci, cât și sărate, perfecte pentru a începe o zi plin de energie, după cum recomandă Eatingwell.

Toastul sărat este plin de proteine slabe, grăsimi sănătoase pentru inimă și o mulțime de fibre din plante, în timp ce versiunile dulci includ fructe precum afinele și zmeura, bogate în antioxidanți. Indiferent de varianta pe care o alegi, satisfacția este garantată.

Am folosit pâine integrală ca bază. Cerealele integrale și produsele realizate din acestea pot ajuta la gestionarea glicemiei și a rezistenței la insulină. Acest efect este datorat în principal fibrei solubile, care încetinește digestia și absorbția glucozei. Recomandăm să căutați o pâine integrală de grâu sau alt tip de pâine integrală care să conțină cel puțin 3 grame de fibre per felie.

Fiecare felie de pâine conține de 2 linguri de brânză de vacă, brânza conținând la rândul ei 3 grame de proteine și doar 1 gram de carbohidrați. Astfel, are un impact minim asupra glicemiei.

Pentru variantele mai dulci, am folosit miere și fructe pentru o notă naturală de dulceață. La rețetele care includ miere, am adăugat doar o cantitate mică, deoarece aceasta crește glicemia, la fel ca alți îndulcitori. Mierea oferă câteva beneficii nutriționale pe care zahărul granulat nu le are, cum ar fi vitamine, minerale și antioxidanți suplimentari.

6 variante de toast:

Peste o felie de pâine prăjită cu două linguri de brânză, adăugați:

Felii subțiri de ceapă roșie, somon afumat și capere:

1 felie subțire de ceapă roșie, 30 g de somon afumat feliat subțire și 1/2 linguriță de capere clătite.

Castravete și avocado asezonate:

8 felii subțiri de castravete și 1/4 avocado, amestecate cu sos de soia sărac în sodiu, oțet de orez și semințe de susan.

Ou prăjit cu sos iute și ceapă verde:

1 ou prăjit în ulei de avocado, cu sare, piper, sos iute și ceapă verde.

Afine cu miere și lămâie:

1/4 cană afine amestecate cu o linguriță de miere, coajă și suc de la o jumătate de lămâie.

Mango și cocos:

1/4 cană mango tăiat cuburi, amestecat cu coajă și suc de lime și fulgi de cocos prăjit.

Zmeură zdrobită cu miere și migdale:

1/4 cană zmeură zdrobită cu o lingurță de miere și o lungură de migdale prăjite, plus zmeură întreagă deasupra.

La fiecare felie de pâine prăjită, folosiți 2 linguri de brânză de vaci cu conținut scăzut de grăsimi.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *