Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:
- articolul continuă mai jos -
Oleg Sosnovski și colegul său ne-au arătat cum funcționează presa pentru cafea și ne-au recomandat și cafelele la filtru de o singură porție.

Iată cum se realizează o cafea de specialitate presată manual:
„Acum o să pregătim o cafea, este un Brazil Jaguar. Este cultivată la 1.100 de metri altitudine. Este o cafea, iar acum o vom măcina și vom folosi o mașină manuală pentru a extrage toată esența cafelei. În plus, avem și cafea „drip” (cafea la filtru) din diferite locuri de origine, pe care o poți bea oriunde, pentru că este o cafea măcinată, cu pliculețul ei: îl desfaci, îl pui în cană și doar adăugând apă fierbinte poți prepara o cafea.
Această presă este o mașină manuală, în care punem cafeaua măcinată special și, cu o presiune specifică pe care trebuie să o menținem, extragem toată esența cafelei. Este o cafea de specialitate”.
IC – Este foarte la modă acum.
„Da, pentru că iese o cafea extraordinară. Practic, este esența cafelei.
IC – Este un suc de cafea. Și dacă acasă nu avem această mașină, cum o putem face?
„Ei bine, se poate prepara în orice mașină automată. Până la urmă, este o cafea de origine, o cafea boabe măcinată și o poți folosi în orice mașină. Dar, bineînțeles, acea mașină manuală îți va extrage toată esența cafelei. Practic, nu este nevoie să cumperi o mașină specială, poți folosi orice aparat. Însă, dacă ești foarte pasionat de cafea, ar fi ideal să folosești aparatura profesională, ca aceasta, pentru că rezultatul este o cafea densă.
IC – Cu spumă și cu tot ce trebuie.
„Da”.