VIDEO | Doi ucrainieni refugiați în Spania pregătesc, la presa manuală, o cafea „de stă lingurița în cană”/ Cafeaua la presă este mai concentrată decât cea turcească sau decât ristretto italian

Doi ucrainieni refugiați în Spania pregătesc, la presa manuală, o cafea mai concentrată decât cea turcească sau decât ristretto italian Foto: G4Food
Refugiați din calea războiului, doi tineri ucrainieni au ajuns la Barcelona, unde au pus pe picioare o afacere cu cafea. Băutura mult iubită se presează manual într-un aparat special și este extrem de aromată și concentrată. În plus, cei doi specialiști în cafea vând și un sistem de cafea instant, care nu este granulată sau ness, ci are un filtru individual și o cantitate de cafea pentru o singură cană.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

- articolul continuă mai jos -

Oleg Sosnovski și colegul său ne-au arătat cum funcționează presa pentru cafea și ne-au recomandat și cafelele la filtru de o singură porție.

Foto: Facebook

Iată cum se realizează o cafea de specialitate presată manual:

„Acum o să pregătim o cafea, este un Brazil Jaguar. Este cultivată la 1.100 de metri altitudine. Este o cafea, iar acum o vom măcina și vom folosi o mașină manuală pentru a extrage toată esența cafelei. În plus, avem și cafea „drip” (cafea la filtru) din diferite locuri de origine, pe care o poți bea oriunde, pentru că este o cafea măcinată, cu pliculețul ei: îl desfaci, îl pui în cană și doar adăugând apă fierbinte poți prepara o cafea.

Această presă este o mașină manuală, în care punem cafeaua măcinată special și, cu o presiune specifică pe care trebuie să o menținem, extragem toată esența cafelei. Este o cafea de specialitate”.

IC – Este foarte la modă acum.

„Da, pentru că iese o cafea extraordinară. Practic, este esența cafelei.

IC – Este un suc de cafea. Și dacă acasă nu avem această mașină, cum o putem face?

„Ei bine, se poate prepara în orice mașină automată. Până la urmă, este o cafea de origine, o cafea boabe măcinată și o poți folosi în orice mașină. Dar, bineînțeles, acea mașină manuală îți va extrage toată esența cafelei. Practic, nu este nevoie să cumperi o mașină specială, poți folosi orice aparat. Însă, dacă ești foarte pasionat de cafea, ar fi ideal să folosești aparatura profesională, ca aceasta, pentru că rezultatul este o cafea densă.

IC – Cu spumă și cu tot ce trebuie.

„Da”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *