Topul celor mai bune 50 de restaurante din lume (William Reed Business Media): Cinci din primele 10 se află în Europa

Disfrutar Captură Instagram

Ediția din acest an a „The World’s 50 Best Restaurants”, realizată de grupul editorial William Reed Business Media, a fost publicată miercuri seară, scrie Statista.com într-un articol despre clasamentul din Marea Britanie. „Clasamentul este unul dintre cele mai așteptate evenimente din calendarul culinar.”, arată sursa citată.

Așa-numitele Oscaruri ale gastronomiei au desemnat Disfrutar din Barcelona drept cel mai bun restaurant din lume, urmat de Asador Etxebarri din Atxondo și Table din Paris. În timp ce cinci dintre primele zece restaurante din acest an se află în Europa (dintre care trei în Spania, unul în Franța și unul în Danemarca), America Latină a înregistrat, de asemenea, rezultate bune, cu Maido în Lima, Quintonil în Mexico City și Don Julio în Buenos Aires. Cea mai bună performanță din Asia a fost Gaggan, aflat pe locul 9, cu sediul în Bangkok.

În acest an, un singur restaurant din Statele Unite a intrat pe listă: Pe locul șase, Atomix din Koreatown, în Manhattan, servește mâncăruri coreene moderne și a urcat două locuri față de anul trecut.

Topul celor mai bune 50 de restaurante din lume a fost lansat pentru prima dată în urmă cu 20 de ani de revista britanică Restaurant Magazine ca o alternativă la sistemul de stele Michelin. Clasamentul s-a confruntat în ultimii ani cu critici din cauza elitismului, cu afirmații potrivit cărora jurații favorizează proprietarii de restaurante pe care îi cunosc, și pentru că prezintă în principal restaurante din Europa și câteva metropole din întreaga lume.

Captură Instagram

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *