VIDEO | „Ton” din pepene roșu, o rețetă vegană ce îți satisfice pofta de sushi / Este un preparat delicios, cu un gust surprinzător, foarte asemănător cu tonul adevărat

Ton vegan din pepene rosu Sursa foto: Pexels

Ai rămas cu o felie de pepene roșu în frigider? Perfect! Potrivit bhg.com, este exact cantitatea potrivită ca să încerci rețeta de „ton din pepene roșu” sau „ton tartar” dintr-un videoclip de pe TikTok.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

- articolul continuă mai jos -

Pentru cineva care încearcă să mănânce mai multe preparate pe bază de plante, este o plăcere să descopări alternative vegane care se apropie de gustul unui burger suculent sau al unui bacon crocant. Pepenele este delicios în preparate sărate, cum ar fi în diverse combinații de salate, așa că ideea unui “ton din pepene roșu” sună foarte apetisant. În acest preparat încă se poate simți gustul de pepene, însă textura aduce cu cea a tonului și gustul era surprinzător de asemănător.

Cum să faci „ton” vegan din pepene roșu

Ai nevoie de o cană plină cu niște cuburi de pepene roșu. Poți ajusta cantitatea în funcție de preferințele tale și de cât pepene ai la dispoziție. Există și un videoclip pe YouTube care explică procesul mai detaliat și care îți poate fi de ajutor.

Pune cuburile de pepene într-un bol și stropește-le cu:

  • 1 linguriță de ulei de susan,
  • 1 linguriță de oțet de orez,
  • 1 lingură de sos de soia,
  • 1-2 linguri de ulei cu gust neutru (de exemplu, ulei de struguri),
  • un praf sau două de fulgi de ardei iute.

Amestecă ușor și lasă la marinat într-o pungă resigilabilă sau un recipient etanș pentru cel puțin 6 ore.

Așază cuburile de pepene pe o tavă tapetată cu hârtie de copt (păstrează marinada pentru mai târziu) și pune-le în cuptor la 175°C timp de o oră, amestecând ocazional.

Scoate preparatul din cuptor și lasă-l să se răcească. Stropește-lcu puțină marinadă păstrată. Dacă vrei, poți rostogoli cuburile prin semințe de susan alb și negru.

Îl poți servi într-un bol, cu orez negru pentru sushi, ceapă murată, morcovi și salată verde.

Cum poți folosi „tonul” din pepene roșu

Dacă urmezi o dietă pe bază de plante sau nu îți place să consumi pește crud, aceasta este o opțiune excelentă pentru a înlocui sushi. Este delicios și simplu și poate constitui o cină vegană, servindu-l peste orez negru de tip sushi, asezonat cu legume și condimente.

Sursa video: TikTok

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *