Odată cu căldură sunt de preferat mâncărurile ți deserturile reci, preparate fără cuptor. Tiramisu este una dintre variante, dar ce te faci că rețeta clasică este cu ouă crude, care la temperaturi ridicate pot fi o bombă bacteriologică. Soluția este să preparăm o variantă de tiramisu cu cremă de brânză și frișcă, în care adăugăm fructe de sezon pentru o aromă și un gust fresh.
Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:
- articolul continuă mai jos -
Ingrediente
4-5 piersici bine coapte
250 de gr de mascarpone
200 de ml de frișcă lichidă (din cea de lapte cu peste 35% grăsime, nu vegetală)
100 de gr de zahăr pudră (sau îndulcitorul preferat, vezi aici cum faci echivalența)
1 plic de zahăr vanilat sau o linguriță de esență de vanilie
200 de gr de pișcoturi sau un pandișpan/chec
Un pahar de suc de fructe sau sirop cu apă sau zeamă de compot
Suc de lămâie
Cacao pudră (pentru decor, opțional).
Preparare tiramisu cu piersici
Spălăm fructele, le scoatem sâmburii și le tăiem felii. Le stropim cu sucul de lămâie, ca să nu oxideze.
Într-un bol, mixăm frișca până se întărește (atenție să nu se taie). Atât bolul cât și frișca lichidă să fie cât mai reci, de la frigider. Într-un alt bol, batem bine mascarpone cu zahărul pudră și zahărul vanilat, apoi încorporăm frișca bătută, treptat, amestecând ușor, de jos în sus, cu o spatulă.
Înmuiem pișcoturile în siropul de fructe și le așezăm într-un vas de sticlă sau în pahare. Eu am folosit în loc de pișcoturi un chec marmorat. Peste primul strat de blat, adăugăm un rând de cremă, fructe tăiate, apoi încă un blat și cremă. La final trebuie să fie cremă.
Se ornează cu felii de fructe și/sau pudră de cacao. Lăsăm tiramisu în frigider cel puțin 4 ore (ideal, peste noapte).
Citește și