Supă cremă de mazăre de sezon cu avocado și lămâie. Poate fi un prim fel sau un fel unic, dacă îi adăugăm câteva cuburi de carne sau un ou

supa crema de mazare si avocado cu aroma de menta foto: dreamstime.com@ Anneleven

Primăvara încep să apară, în ordine, după spanac, urzici, ștevie și leurdă, primele alimente de sezon, printre care și mazărea. Iar dacă încă nu a apărut, avem întotdeauna la dispoziție varianta celei congelate. În oricare dintre forme, dacă îi adăugăm puțin avocado și niște arome, putem obține o supă cremă foarte intesasantă. Ideală pentru a reechilibra eventualele excese meselor din zilele anterioare.

Ingrediente pentru 4 porții de supă cremă de mazăre cu avocado

400 g mazăre boabe, proaspătă sau congelată

1 fruct de avocado mediu, copt

2-3 cepe verzi, partea albă și verde împreună

500 ml supă limpede

sare, piper, 2 linguri de ulei, frunze de mentă, suc de lămâie

Procedeu

Avocado îl amestecăm crud, în timp ce mazărea e nevoie să fie sotată înainte de a o adăuga în blender. În ce privește ceapa, o putem adăuga și pe ea alături de mazăre în tigaie. Sau, putem adăuga doar o parte, dacă preferăm ca supa finală să aibă și o notă ușoară de ceapă verde crudă.

Așadar, sotăm boabele de mazăre în cele două linguri de ulei, cu sau fără ceapa verde tăiată mărunt sau doar o parte din ea. Le ținem la foc mediu amestecând des preț de 3-4 minute. Adăugând, eventual, un strop de apă, dacă e nevoie, ca să împiedicăm arderea.

Se lasă apoi deoparte până se răcoresc minimal; după care se adaugă în blender împreună cu fructul de avocado tăiat cuburi, eventual restul de ceapă verde crudă; la final, și frunzele de mentă spălate și uscate, sare, piper și suc de lămâie după gust.

Se acționează blenderul la o viteză mică până crema devine de consistență omogenă.

Această supă cremă de mazăre și avocado se poate servi așa simplă ca prim fel, cu sau fără pâine, eventual chiar crutoane, cu puțin suc de lămâie și piper proaspăt măcinat.

(articolul continuă mai jos)

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:


Dar mai avem și alte posibilități: îi putem adăuga direct în farfurie sau bolul în care servim puțină smântână fermentată sau puțin iaurt, vor contrabalansa gustul preponderent dulceag. Sau, dacă vrem să suplimentăm aportul proteic, orice brânză rasă.

În același scop, putem adăuga la fiecare porție și câte un ou fiert, poșat sau preparat sub capac în tigaie. Sau, dacă preferăm, cuburi din piept de pui, eventual reciclate de la altă masă, de bacon sau orice alt preparat preferăm.

Citește și Nu știi ce să mai gătești? G4Food îți propune un meniu pentru întreaga săptămână 21-27 aprilie/ Refolosim mâncarea rămasă și alegem preparate mai lejere după excesele alimentare de Paște

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *