Supă cremă de leurdă – rețeta pe care să o testezi neapărat în această primăvară / Nu e doar delicioasă, dar e și un adevărat „boost” de vitamine

legume, supa de legume, nutritie foto: Profimedia/@Cuboimages

Primăvara aduce pe tarabe verdețuri proaspete, iar leurda este una dintre vedetele sezonului. Cu aroma sa ușor usturoiată și proprietățile sale benefice pentru sănătate, leurda este ingredientul ideal pentru o supă cremă ușoară și hrănitoare.

Această supă este nu doar delicioasă, ci și un adevărat boost de vitamine.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Ingrediente:

  • 2 legături de leurdă
  • 1 cartof mare
  • 1 ceapă medie
  • 1 morcov
  • 500 ml supă de legume
  • 200 ml smântână pentru gătit (sau lapte vegetal pentru varianta vegană)
  • 2 linguri de ulei de măsline
  • Sare și piper, după gust
  • Crutoane sau semințe pentru decor

Mod de preparare:

  1. Curățați și tocați ceapa, morcovul și cartoful. Într-o oală, căliți ceapa în uleiul de măsline până devine sticloasă.
  2. Adăugați morcovul și cartoful tăiat cubulețe, apoi turnați supa de legume fierbinte. Fierbeți timp de aproximativ 15-20 de minute, până când legumele sunt moi.
  3. Spălați leurda și adăugați-o în oală în ultimele 2-3 minute de fierbere. Leurda nu trebuie gătită mult, pentru a-și păstra aroma și proprietățile.
  4. Opriți focul și folosiți un blender de mână pentru a transforma ingredientele într-o supă cremă fină. Adăugați smântâna pentru gătit, apoi potriviți gustul cu sare și piper.
  5. Serviți supa caldă, decorată cu crutoane crocante sau semințe de dovleac pentru un plus de textură.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *