Când vine vorba de supe, o supă cremă de broccoli cu cheddar este o alegere exelentă. Poate fi serevită alături de o salată la prânz, dar e foarte bună pentru o cină, fiind ușoară pentru digestie. Însă pentru un pi de sațietate, un plus de proteine este o soluție excelentă. Iar fasolea conservată este cea mai bună idee. O poți încorpora într-o minestrone sau într-o supă cu tăiței și pui sau o poți mixa în supe cremoase, cum este această rețetă cu broccoli și brânză. În plus, fasolea cannellini oferă și mai multă cremozitate acestei supe, recomandă Today.
Pe lângă fasole, folosim un buchet întreg de broccoli pentru această supă — buchețelele sunt tăiate mai mici, iar tijele, care sunt mai dure, sunt curățate și feliatate fin, apoi gătite până devin fragede. Aroma este menținută simplă — ceapa și usturoiul sotate adaugă o notă aromată, iar broccoli oferă o savoare pământie preparatului. Partea cea mai bună (brânza!) este adăugată spre final, după ce supa a fost pasată. Alege un cheddar foarte maturat — aroma intensă a brânzei, combinată cu puțin oțet, va readuce la viață supa după fierbere.
Servește fiecare bol din această supă cremoasă și reconfortantă cu pâine prăjită cu usturoi.
Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:
Ingrediente:
- 1/2 cană ulei de măsline extravirgin, împărțită
- 1 ceapă galbenă, tocată
- 4 căței mari de usturoi, curățați, împărțiți
- 900 g broccoli (buchețelele tăiate mici, tijele curățate și feliate subțire)
- 1 conservă (425 g) de fasole cannellini, clătită și scursă
- 4 căni supă de legume sau de pui cu conținut redus de sodiu
- 1 cană de apă
- 2 lingurițe sare
- 1/2 linguriță piper negru proaspăt măcinat (plus extra pentru servire)
- 170 g brânză cheddar alb extra-maturat, rasă (plus extra pentru servire)
- 2 lingurițe oțet de mere
- 1 baghetă, tăiată în felii de 1 cm grosime
Mod de preparare:
-
Sotează aromele:
- Într-o cratiță mare, încălzește 3 linguri de ulei de măsline la foc mediu-mare.
- Adaugă ceapa și 3 căței de usturoi tocați și gătește, amestecând ocazional, până se înmoaie (aproximativ 4 minute).
-
Gătește supa:
- Adaugă buchețelele și tijele de broccoli, fasolea, supa, apa, sarea și piperul.
- Adu la fierbere, apoi redu focul și lasă să fiarbă la foc mic timp de 18-20 de minute, până când broccoli este fraged.
- Lasă supa să se răcească 5 minute.
- Mixează și adaugă brânza:
- Transferă supa într-un blender. Adaugă oțetul și mixează până devine cremoasă.
- Pune supa înapoi în cratiță, la foc mic.
- Adaugă treptat brânza rasă, amestecând după fiecare adăugare, până se topește complet (aproximativ 1-2 minute).
-
Pregătește pâinea prăjită:
- Într-o tigaie mare, încălzește cele 5 linguri rămase de ulei de măsline la foc mediu-mare.
- Adaugă feliile de baghetă și prăjește-le, întorcându-le o dată, până devin aurii pe ambele părți (aproximativ 4 minute).
- Cât sunt încă calde, freacă fiecare felie de pâine cu cățelul de usturoi rămas pentru un plus de aromă.
-
Servire:
- Împarte supa în 4-6 boluri.
- Presară deasupra puțină brânză cheddar peste bolul cu supă cremă și un praf de piper negru.
- Servește cu pâinea prăjită alături, pentru a fi înmuiată în supă.