„Festivalul Pescăresc”: O tonă de borș de pește lipovenesc, preparată în Parcul Izvor din București, în acest sfârșit de săptămână / Organizatorii promit și „cea mai mare roată de scrumbii din Capitală” 20 martie Ingrid Georgescu 2 comentarii
Irina Georgescu, scriitoare și ambasador al preparatelor românești: „Ar fi extraordinar să transformăm sudul României într-un brand de țară, la fel cum este Transilvania” 20 martie Andreea Drăghici 1 comentarii
Despre hidratarea insuficientă la vârstnici / Tania Fântână (nutriționist): „Dacă foamea ne vine cumva natural, setea este ceva ce se învață, în timp, prin efort conștient. Bând apă, corpul nostru o să ceară apă și o să vedem și beneficiile asupra sănătății” 20 martie Tania Fântână 0 comentarii
Raport FAO: Îngrijorare pentru producția globală de porumb în acest an, în timp ce se așteaptă recolte relativ bune la grâu și orez 20 martie Redacția 0 comentarii
Frittata cu ceapă și ardei copți la airfryer – un mic dejun care se poate pregăti rapid, adaptând rețeta inclusiv pentru o singură persoană 20 martie Ioana Costescu 0 comentarii
O fostă Miss Italia se împarte între rolurile în filme și ferma de familie din Sicilia, unde cultivă măslini și, mai nou, avocado 19 martie Mihaela Găneț 0 comentarii
Există „un stomac pentru desert”/ Știința explică de ce mereu mai este loc pentru ceva dulce la finalul mesei 19 martie Redacția 0 comentarii
VIDEO | De la economist la cofetar / Oana Epure: „Am început singură, din pasiune. Am spălat și vasele, am făcut și aprovizionare, am făcut și modelaj” 19 martie Andreea Drăghici 0 comentarii
VIDEO | Elemente care te ajută la detoxifierea de primăvară / Tania Fântână, nutriționist: evită alimentele procesate, dormi mai mult și fă mai multă mișcare 19 martie Redacția 0 comentarii
ABC în bucătărie. Secretul chiftelelor reușite. Cinci reguli ca să iasă cât se poate de bune, indiferent dacă sunt din carne sau vegetale 19 martie Redacția 0 comentarii
Scotch eggs, ouă foarte englezești și deloc scoțiene. Fierte, învelite în carne tocată și prăjite. Bune de la micul dejun până la cină, cu salată și pâine de calitate alături 19 martie Mihaela Găneț 0 comentarii
Te încântă ideea de a sta pe canapea la un film cu un vas de popcorn în brațe? Iată cum poți prepara floricele la tine acasă cu ajutorul unei mașinuțe sau a unui gadget adecvat 19 martie Redacția 0 comentarii
VIDEO | Fructele potrivite pentru copiii care nu au voie să mănânce zahăr / Marian Timofti: Pentru ei este recomandat mărul Renet, cunoscut și ca „mărul diabeticilor” 19 martie Andreea Drăghici 0 comentarii
Paste proteice cu semințe de floarea soarelui în compoziție sau cremă de floarea soarelui cu leurdă? Sunt deja pe piață, dar le poți prepara și acasă. Cum mai poți folosi semințele de floarea soarelui în alimentația cotidiană? 19 martie Mihaela Găneț 0 comentarii
VIDEO | Rețetele Juanitei | Salata a la russe cu maioneză din lapte de ovăz – varianta de post/vegană a popularei salate de boeuf 19 martie Ioana Costescu 0 comentarii
Restaurantele ar putea avea nevoie în curând de un specialist AI în echipă? Nu e vorba doar de rețete, ci de ajustarea modelelor de business 19 martie Redacția 0 comentarii
Cum au ajuns unii britanici să arunce laptele din cauza unei teorii a conspirației / Un aditiv ecologic a declanșat un val de panică: „Nu beau mizeria asta!” 19 martie Ingrid Georgescu 0 comentarii
VIDEO | „Agricultura în schimbare”: Mădălina Giurescu conduce singura cooperativă agricolă din România profilată pe cultura de cătină ecologică: „Cred că agricultura e destin și mai cred în povestea aceea cu chemarea pământului” 19 martie Aura Alexa Ioan 0 comentarii
Uleiul de palmier – Cum se obține și de ce este controversat / Tania Fântână (nutriționist): „Uleiul de palmier face ca făinoasele să aibă acel gust irezistibil, de parcă ți se topesc în gură. Din păcate, chiar și produsele mai scumpe au acest ingredient în compoziție” 19 martie Tania Fântână 1 comentarii
Căpșuna albă, căpșuna neagră. Pare un nume de film, dar sunt de fapt varietăți mai puțin obișnuite de căpșuni de prin alte colțuri ale lumii 19 martie Mihaela Găneț 0 comentarii
Sandviș cu inele de calamar pane – cea mai populară gustare din barurile din Madrid/ Un preparat care la origine era destinat săracilor 19 martie Ioana Costescu 0 comentarii
7 alimente bogate în melatonină care te ajută să dormi mai bine / Nutrioniștii au stabilit că, de la nuci la iaurt, există alimente care furnizează acest hormon ce favorizează somnul 18 martie Daniela Arnăutu 0 comentarii
O metodă gourmet de a propune carnea. Fondue Bourguignonne, gătită direct la masă, în timp real, cu ajutorul unui vas special și înconjurată de sosuri, devine o adevărată experiență 18 martie Mihaela Găneț 0 comentarii
Inspirație pentru americani, în criză de ouă? Soluția ideală înainte de Paște? Orașe din Franța și Belgia oferă de mai mulți ani găini gratis, care contribuie și la eliminarea gunoiului menajer organic 18 martie Redacția 0 comentarii
VIDEO | Degustarea nu se referă doar la vin / Marian Timofti: „Copiii pot fi educați cu privire la soiurile de fructe existente” 18 martie Andreea Drăghici 0 comentarii
VIDEO | Detoxifierea de primăvară, fără pastile / Nutriționistul Tania Fântână explică ce putem face pentru a ne curăța organismul primăvara 18 martie Redacția 0 comentarii
Cum să-ți crești aportul de proteine în mod sănătos / Alimentele care te vor ajuta să faci masă musculară și te vor energiza 18 martie Angela Sabău 0 comentarii
Rețetele Juanitei | „Popcorn” de pui în stil KFC – de neratat pentru iubitorii de pui prăjit 18 martie Ioana Costescu 0 comentarii
Iată ce alimente pot provoca o exacerbarea a psoriazisului/ Dietele Paleo, Mediteraneeană și Vegană te-ar putea ajuta să te simți mai bine 18 martie Daniela Arnăutu 0 comentarii
Microalgele, marele accelerator durabil al eficienței agricole/ Companiile și cercetătorii încep să pună în funcțiune capacitatea acestor organisme de a îmbunătăți fertilitatea și sănătatea solurilor și de a combate dăunătorii 18 martie Redacția 0 comentarii
Lanțul de restaurante „La Plăcinte” intră în insolvență / Are datorii totale de aproape 10 milioane de lei / În prezent, mai sunt doar patru restaurante, toate în București 18 martie Ingrid Georgescu 0 comentarii
VIDEO | Un gălățean produce bragă printr-o metodă diferită, premiată la un salon de inventică / Cristian Gheorghiu: „Folosim grâu, mei și tărâță bio. Are un gust diferit față de braga clasică datorită procesului de producție” 18 martie Mihaela Găneț 0 comentarii
Cel mai bun condiment pentru a scădea nivelul zahărului din sânge / Nu atât de cunoscut precum scorțioșoara, ghimbirul este recomandat de nutriționiști pentru capacitatea sa de a reduce glicemia și colesterolul 18 martie Daniela Arnăutu 0 comentarii
ANALIZĂ | Viziunea Comisiei Europene pentru agricultură și alimentație: Provocări, strategii și controverse / „Practicile în care fermierii sunt forțați în mod sistematic să vândă sub costurile de producție nu vor fi tolerate” 18 martie Anamaria Ionescu 0 comentarii
Poate fi pudra proteică o variantă sănătoasă de mic dejun? Tania Fântână (nutriționist): „Nu face pudra proteică mai proteică decât e cazul. Corpul tău are o capacitate limitată de a metaboliza proteinele” 18 martie Tania Fântână 0 comentarii
Idei practice despre cum poți include în dietă cele mai sănătoase alimente și cum să le foloști pentru un efect optim 17 martie Redacția 0 comentarii
Știai că poți mânca chips-uri fără să te îngrași? Nutriționiștii au dezvăluit principala greșeală pe care o facem atunci când ronțăim această gustare și ne învață cum să o evităm 17 martie Daniela Arnăutu 0 comentarii
Cum rupem cercul vicios al mâncatului pe fond de anxietate / Tania Fântână (nutriționist): „După masă, gândurile revin și, în plus, pot apărea vinovăția și frustrarea, ceea ce poate duce la un nou episod de stres – și un nou episod de mâncat compulsiv” 17 martie Tania Fântână 0 comentarii
Întâlnire între preşedintele interimar Ilie Bolojan și o delegație a Alianței pentru Agricultură și Cooperare, programată marți la Palatul Cotroceni 17 martie Ingrid Georgescu 0 comentarii
Rețetele Juanitei | Pate din ciuperci, ideal pentru o cină sau o gustare de post/ Îl servim alături de legume proaspete pentru o masă nutritivă 17 martie Ioana Costescu 0 comentarii
Ce poți folosi în loc de air fryer? Poți găti sănătos carnea sau legumele fără adaos de ulei folosind o tigaie grill 17 martie Redacția 0 comentarii
ANALIZĂ XTB: Noile preferințe ale tinerilor remodelează piața vinului. De ce „In vino veritas” nu se aplică și la generația Z 17 martie Ingrid Georgescu 0 comentarii
3 rețete simple de prânz cu mămăligă / Nutriționistul Tania Fântână recomandă inclusiv mămăliga cu avocado: „E o sursă bună de carbohidrați, prietenoasă cu digestia” 17 martie Tania Fântână 0 comentarii
ANALIZĂ | Taxele UE la îngrășăminte: Lovitură pentru Rusia sau pentru fermierii europeni? / Ce pregătește Comisia Europeană 17 martie Anamaria Ionescu 0 comentarii
Frații Dragoș și Adrian Pavăl, proprietarii Dedeman, preiau integral firma agricolă Dueci Agro, controlată de un antreprenor italian / Achiziția include terenuri agricole situate în județe Tulcea și Brăila 17 martie Ingrid Georgescu 0 comentarii
VIDEO | Afacere inedită: Doi tineri din Cluj cresc microplante pe verticală, pe muzică de Mozart 17 martie Ingrid Georgescu 0 comentarii
VIDEO | Mărfurile care se vând în magazinele românești din dispora sunt aduse direct din România/ Cum arată unul dintre cele mai mari depozite de acest fel din Spania 17 martie Ioana Costescu 0 comentarii
Există un superaliment ce poate combate formarea ridurilor și stimulează producția de colagen / Dacă vrei să ai o piele tânără, frumoasă și strălucitoare trebuie să mănânci broccoli 17 martie Daniela Arnăutu 0 comentarii
Raport: UE poate atinge obiectivele climatice pentru 2030, dar este nevoie de acțiuni mai rapide / Impactul schimbărilor climatice este din ce în ce mai vizibil, afectând ecosistemele naturale, sectoarele socio-economice și sănătatea populației 17 martie Ingrid Georgescu 0 comentarii
3 idei de mic dejun rapid și sănătos, perfecte pentru luat la pachet: Overnight oats cu fructe și semințe, wrap cu omletă și legume sau brioșe sărate 17 martie Ingrid Georgescu 0 comentarii