Bei apă după ce mănânci fructe? Specialiștii în nutriție și gastroenterologie avertizează asupra a cinci moduri în care acest obicei îți poate afecta grav organismul 30 iunie Daniela Arnăutu 0 comentarii
Zece lucruri de știut despre veganism la vârsta copilăriei. Ce spun experții despre beneficii și riscuri 30 iunie Redacția 0 comentarii
Rețetele Juanitei | Salată orientală cu cartofi și sardine din conservă/ O cină rapidă și ușor de preparat, dar merge și de prânz, inclusiv de un prânz la pachet 30 iunie Ioana Costescu 0 comentarii 7957 vizualizări
Cine sunt personajele mai mult decât discrete din firma Lanza & Baucina, care a organizat mega evenimentul nunții patronului Amazon la Veneția 30 iunie Redacția 0 comentarii
EXCLUSIV | Cristina Cionga (Forumul APPR): Propunerea de ridicare a pragului de eligibilitate pentru bani europeni de la 1 la 2 ha trebuia dezbătută public! / 210.000 de beneficiari, dintre cei peste 713.000, ar fi scoși din sistem / Propunem un mecanism național de reasigurare agricolă! 30 iunie Aura Alexa Ioan 0 comentarii
3 rețete rapide cu ton: Prânzuri gustoase și echilibrate nutrițional / De la rulouri de castraveți și iaurt grecesc la plăcintă cu brânzeturi 30 iunie Redacția 0 comentarii 5007 vizualizări
Brioșă siciliană pufoasă, cu înghețată la mijloc, precum un sandviș. Desertul de neratat vara, în trecere prin Sicilia 30 iunie Mihaela Găneț 0 comentarii
Despre nutriție, adolescenți si platformele de socializare / Nutriționistul Tania Fântână: Mulți creatori de conținut nu sunt nutriționiști, dar oferă „diete minune” 30 iunie Tania Fântână 0 comentarii
Lavanda, vedeta începutului de vară – instagramabilă, frumos mirositoare, te întoarce în atmosfera din casa bunicilor/ Eveniment cu parfum de lavandă la Bonțida/ Și o rețetă la îndemână de pregătit înghețată de lavandă acasă 30 iunie Ștefan Both 0 comentarii
Tu știi cu ce să nu combini cu semințele de chia? / Specialiștii în nutriție recomandă evitarea asocierii cu linte, nuci, mere, ovăz sau spanac / Pot genera probleme de sănătate 30 iunie Daniela Arnăutu 0 comentarii
O fostă seră de legume din Georgia, reconvertită la producția de căpșuni pe întreaga durată a anului. Producția se realizează în sistem hidroponic, folosind doar energie geotermală 30 iunie Redacția 0 comentarii
Un pahar de suc de roșii la micul dejun poate încetini îmbătrânirea și reduce colesterolul. Un studiu mai nou arată că licopenul din roșii ar putea fi și un antidepresiv natural 30 iunie Mihaela Găneț 0 comentarii
Ce se întâmplă dacă mănânci prea multă miere? / Excesul de miere te îngrașă, poate crește glicemia și genera probleme dentare și digestive/ Totodată, poate reduce și tensiunea arterială 29 iunie Daniela Arnăutu 0 comentarii
Cum au ajuns măruntaiele în smoothie-urile americanilor, după ce le detestau total. Organele, printre tendințele alimentare ale anului 2025 29 iunie Redacția 0 comentarii
VIDEO | Crearea unui nou produs de patiserie poate dura până la nouă luni. Valentin Strugaru (Maison des Crepes): „Nu ne permite mult să ne jucăm pentru că folosim doar ingrediente naturale” 29 iunie Andreea Drăghici 0 comentarii
Un restaurant cu un meniu creat în jurul smochinelor. Se numește Ficheria, nu departe de Napoli, și a fost creat ca un concept-pilot, în colaborare cu un producător important din zonă 29 iunie Mihaela Găneț 0 comentarii
În condițiile declinului pieței americane, Impossible Foods vrea să aducă burgerii din carne de laborator în meniurile din Europa până la sfârșitul anului 29 iunie Redacția 0 comentarii
ABC în bucătărie | Trei secrete pentru ca înghețata de casă să nu aibă ace de gheață în compoziție 29 iunie Ioana Costescu 0 comentarii
Șapte gustări târzii care susțin metabolismul/ O nutriționistă spune că anumite alimente, mâncate înainte de culcare, îți pot ajuta corpul să ardă calorii și să se simtă în formă 29 iunie Daniela Arnăutu 0 comentarii 3200 vizualizări
Cum arată gastronomia Nikkei, în care se contopesc tehnicile japoneze cu ingredientele din Peru. O lecție despre cum unele preparate tradiționale câștigă valoare adăugată prin influențe externe, dar și despre adaptare la context 29 iunie Redacția 0 comentarii
Ce rămâne românesc într-un borș făcut în Valencia? G4Food lansează rubrica „De la Sarmale la Tapas” 29 iunie Redacția 0 comentarii
8 sfaturi pentru mese de vară echilibrate și nutritive / Nu exagera cu sarea, hidratează-te și „fugi”, pe cât posibil, de dietele-minune 29 iunie Daniela Arnăutu 0 comentarii
Louisiana chicken, o rețetă de pui din gastronomia creolă a sudului Statelor Unite. Este un preparat condimentat, cu sos, și se servește cu orez, cartofi sau porumb, ideal la masa de duminică 29 iunie Mihaela Găneț 0 comentarii 4229 vizualizări
Bile de cocos și iaurt învelite în fistic, un desert rece și foarte rapid, pentru vară. Se pot umple cu cremă de ciocolată, de fistic sau de lămâie 29 iunie Mihaela Găneț 0 comentarii
Adevărul despre sucurile de fructe și smoothie-uri: Sunt ele un pericol sau un aliat pentru sănătate? 29 iunie Ingrid Georgescu 0 comentarii 1939 vizualizări
„Creșterea TVA riscă să închidă mii de localuri” / Dragoș Panait (consultant), despre programul de guvernare: „HoReCa va fi una dintre cele mai afectate industrii. Numărul disponibilizărilor va crește cu cel puțin 20%” 29 iunie Otilia Serescu 0 comentarii
Cum păstrezi corect alimentele în frigider, pe timp de vară / Tania Fântână (nutriționist): „Fructele și legumele nu le spăla înainte de a le pune la frigider. Le ajuți în acest fel să nu mucegăiască” 29 iunie Tania Fântână 0 comentarii 2931 vizualizări
Producția de carne și lactate nu poluează atât de rău pe cât se crede/ Mai multe studii indică faptul că impactul asupra mediului este în realitate la jumătate față de estimările actuale/ O nouă perspectivă asupra sustenabilității 29 iunie Ioana Radu 0 comentarii
Mic dejun tradițional în Lituania: Cheesecake cu varske, o brânză asemănătoare cu cea cottage sau quark / Se servește, de regulă, cu un strat generos de smântână și dulceață 29 iunie Ingrid Georgescu 0 comentarii
Foame sau sete? De multe ori creierul face confuzie între cele două în perioadele de caniculă/ Alimente care te ajută să eviți deshidratarea 28 iunie Ioana Radu 0 comentarii
VIDEO | Restaurantul cu două stele Michelin care servește doar… deserturi/ Chef René Frank: „Bucătăria mea e ca o persoană non-binară” 28 iunie Ioana Radu 0 comentarii 1655 vizualizări
FOTO-VIDEO | Pancakebar-ul, o alternativă la celebrele candy-bar-uri. Valentin Strugaru (antreprenor): „Are un impact vizual foarte bun. Oamenii nu se așteaptă” 28 iunie Andreea Drăghici 0 comentarii
Persoanele care mănâncă două ciuperci pe zi ar putea fi ferite de cancer / Bogate în vitamine și minerale, ciupercile sunt bune pentru intestin și pot menține sănătatea creierului 28 iunie Daniela Arnăutu 0 comentarii
ABC în bucătărie | Ce înseamnă să gătești „la foc mic”? Mic ghid pentru a interpreta mai bine rețetele culinare 28 iunie Ingrid Georgescu 0 comentarii 1593 vizualizări
Șase tipuri de frunze comestibile și bogate în nutrienți/ Toată lumea ar trebui să includa aceste frunze în dietă, pentru că sunt ieftine, la îndemâna oricui și sunt pline de vitamine, minerale și antioxidanți 28 iunie Daniela Arnăutu 0 comentarii
„Tu unde ai mâncat cel mai bine în vacanță?” | Recomandare de la un cititor G4Food: „O surpriză culinară la Buzău. La capitolul sushi stau foarte bine” 28 iunie Redacția 0 comentarii
Nu știi ce să mai gătești? G4Food îți propune un meniu pentru întreaga săptămână 30 iunie – 6 iulie 28 iunie Ioana Costescu 0 comentarii 3228 vizualizări
Rețetele Juanitei | Chifteluțe cu sos de muștar – seamănă cu cele de la IKEA, pe care nu le ratăm de câte ori avem drum pe acolo 28 iunie Ioana Costescu 0 comentarii 4006 vizualizări
Gnocchi dulci cu zahăr și scorțișoară, foarte ușor de preparat în friteuză – un desert delicios și aromat care seamănă puțin cu găluștile cu prune 28 iunie Ioana Costescu 0 comentarii 1968 vizualizări
Cum se face siropul din lavandă / Rețeta simplă pentru o băutură răcoritoare, perfectă pentru zilele caniculare 28 iunie Ștefan Both 0 comentarii 3472 vizualizări
FOTO VIDEO | Prăjiturile în formă de fructe au devenit în ultimul an cele mai la modă deserturi/ Nu sunt ceva nou, dar acum s-au diversificat, iar cofetarii se întrec în umpluturi care mai de care mai sofisticate 28 iunie Ioana Costescu 0 comentarii 4244 vizualizări
Ce este și cum se prepară Loco Moco, micul dejun hawaian cu patru ingrediente 28 iunie Ingrid Georgescu 0 comentarii 1384 vizualizări
Pudra de conuri de pin fermentate. Un condiment cu aromă care amintește de pădure, obținut de un chef italian care îl adaugă peste risotto 27 iunie Redacția 0 comentarii 1287 vizualizări
Strugurii sunt buni pentru tine? O nutritionistă explică adevărul despre carbohidrați, zahăr și alți nutrienți pe care îi conțin strugurii 27 iunie Daniela Arnăutu 0 comentarii
Curiozități agrifood – 27 iunie | Cea mai veche rădăcinoasă cultivată este taro, o legumă cu vechime de 10.000 de ani 27 iunie Redacția 0 comentarii
Dieta fără gluten: Ce este, când este necesară, cum alegi alimentele și cum eviți contaminarea acestora 27 iunie Daniela Arnăutu 0 comentarii
Din cauza costurilor prohibitive, micii fermieri nu au acces la sistemele big data, care încep să determine schimbări majore în sectorul agrifood 27 iunie Redacția 0 comentarii
VIDEO | Valentin Strugaru (antrepenor): „Cel mai comandat produs e unul în care eu nu am crezut. Conține nutella și căpșuni” 27 iunie Andreea Drăghici 0 comentarii
Economie circulară. Consorțiul Prosciutto San Daniele DOP inaugurează un sistem de reciclare completă a sării epuizate. Aceasta este transformată în produse antiderapante sau pentru tăbăcirea pieilor 27 iunie Redacția 0 comentarii
Motivul pentru care tonul este considerat un „superaliment” / Profilul nutrițional excepțional, gustul și versatilitatea recomandă tonul ca unul dintre ingredientele principale în dieta mediteraneeană 27 iunie Otilia Ignat 0 comentarii