FOTO | Experiment de solidaritate: O stradă din Salonic devine anual o sufragerie comună, unde vecinii gătesc și iau masa împreună / „Am ajuns să avem aproape 400 de metri de mese și aproximativ 5.000 de participanți” 11 iunie Ingrid Georgescu 0 comentarii
Cafeaua de dimineață: mai mult obișnuință sau mai mult nevoie reală? Explicațiile și recomandările unei specialiste, care detaliază avantajele și dezavantajele celei mai consumate băuturi din lume 11 iunie Redacția 0 comentarii
FOTO VIDEO | Înghețată instant ? Se poate, cu noile mașini Snowmaker care transformă orice băutură în deliciu răcoros 11 iunie Ioana Radu 0 comentarii
FOTO | „Din păcate, nu se mai cultivă orez la noi” / Cum a trăit satul Partoș din județul Timiș dintr-o cultură unică, azi doar o amintire 11 iunie Ștefan Both 0 comentarii
Încerci dieta keto? Iată câteva alimente și băuturi prietenoase cu acest tip de nutriție, pe care le poți adăuga în lista ta de cumpărături 11 iunie Daniela Arnăutu 0 comentarii
Europa ar putea reduce emisiile din sectorul agricol cu 84% / Agricultura regenerativă devine o soluție viabilă și productivă 11 iunie Angela Sabău 0 comentarii
Un cardiolog dezvăluie ce mic dejun preferă, pentru a-și menține inima sănătoasă/Acest mic dejun reduce colesterolul și oferă organismului carbohidrați, proteine, grăsimi, fibre, vitamine, minerale și compuși vegetali 11 iunie Daniela Arnăutu 0 comentarii
Consumul anumitor alimente ar putea reduce riscul de cancer / Potrivit unui nou studiu, o cană de ceai și o portocală ți-ar putea reduce riscul de boli grave 10 iunie Daniela Arnăutu 0 comentarii
Care condimente sau alte substanțe prezente în alimente pot interacționa cu medicamentele? Există mai multe tipuri de reacții 10 iunie Redacția 0 comentarii
Cum afectează cofeina boala Hashimoto/ Mit sau adevăr: cofeina este dăunătoare pentru tiroidă? 10 iunie Daniela Arnăutu 0 comentarii
Uleiul de măsline îngrașă / Este un aliment sănătos, dar consumul excesiv poate contribui la creșterea în greutate / Descoperirile recente atrag atenția asupra moderației 10 iunie Angela Sabău 0 comentarii
Pietre prețioase obținute din vin, creațiile unui cuplu de bijutieri de origine maghiară, sub brandul Vincells. Piesele se fac și la cerere, în amintirea unui moment demn de a fi imortalizat 10 iunie Mihaela Găneț 0 comentarii
Pennsylvania a dat în judecată Departamentul de Agricultură al Statelor Unite, după rezilierea unui acord de 13 milioane de dolari pentru sprijinirea fermierilor locali/ 4,4 milioane de familii aflate în nevoie au rămas fără mese 10 iunie Aura Alexa Ioan 0 comentarii
Anchetă jurnalistică: Tigăile cu înveliș „ceramic” de ultimă generație, prezentate ca „sigure” și „netoxice”, ar putea fi în realitate foarte periculoase. Firmele producătoare sunt netransparente și domină lipsa de reglementare 10 iunie Redacția 0 comentarii
Dovlecei cu brânză și miere picantă, rețetă rapidă și ideală pentru vară/ Acest preparat este ușor, hrănitor și plin de nutrienți, potrivit nutriționiștilor 10 iunie Daniela Arnăutu 0 comentarii
Vrei să fii sănătos și la 70 de ani? / Un nou studiu arată cât de importantă este dieta pentru a înainta în vârstă fără probleme de sănătate 10 iunie Daniela Arnăutu 0 comentarii
VIDEO Avril Lavigne, dincolo de scenă / Pasiunea secretă pentru gătit și rețetele familiei 10 iunie Angela Sabău 0 comentarii
Cum sunt organizate piețele țărănești în Italia / Unele sunt active zilnic, altele, săptămânal, iar produsele se pot vinde și direct în fermă, în agroturisme sau restaurante 10 iunie Mihaela Găneț 0 comentarii
Vrei să slăbești? Cea mai bună nucă recomandată de nutriționiști, care te poate ajuta să câștigi lupta cu kilogramele 10 iunie Ingrid Georgescu 0 comentarii
Rețetele Juanitei | Trei feluri de a prăji peștele pentru a face crochete perfecte acasă/ Pește în mălai în stil românesc, în pesmet după model mediteraneean sau fish and chips englezesc 10 iunie Ioana Costescu 0 comentarii
VIDEO | Cum se taie o roată de parmezan, mai ales dacă e veche de 27 de ani? 1800 de forme de Parmigiano Reggiano vor fi deschise în același moment, sâmbăta viitoare, pentru un nou record Guiness 10 iunie Mihaela Găneț 0 comentarii
VIDEO | Doi ucrainieni refugiați în Spania pregătesc, la presa manuală, o cafea „de stă lingurița în cană”/ Cafeaua la presă este mai concentrată decât cea turcească sau decât ristretto italian 10 iunie Ioana Costescu 0 comentarii
Păstrarea corectă a alimentelor în frigider. Cât timp putem ține la frigider carnea, ouăle, lactatele, fructele și legumele 10 iunie Tania Fântână 0 comentarii
Mic dejun bogat în probiotice, pentru o digestie sănătoasă / Consistent și ușor de preparat, îți va da energie pentru toată ziua 10 iunie Angela Sabău 0 comentarii
E luna iunie și nucile sunt încă verzi, și nu sunt bune doar pentru dulceață. Se pot conserva în borcan în soluție dulce-acrișoară, urmând o veche metodă cu care englezii le prepară ca aperitiv 9 iunie Mihaela Găneț 0 comentarii
Lipsa anumitor alimente în timpul sarcinii poate crește riscul ca bebelușul să fie intersex/ Dacă mănânci carne roșie, fasole roșie, năut, nuci și legume cu frunze verzi, această malformație congenitală – și nu numai – poate fi prevenită 9 iunie Daniela Arnăutu 0 comentarii
Curiozitate agri-food: Usturoiul este, de fapt, o specie de ceapă / Ambele fac parte din genul Allium, alături de praz și arpagic 9 iunie Angela Sabău 0 comentarii
Gustarea „numărul 1” pentru susținerea sănătății ochilor, potrivit unui oftalmolog / Delicioasă și crocantă, pasta de tahini, cu turmeric și ghimbir conține nutrienți esențiali pentru sănătatea ochilor 9 iunie Daniela Arnăutu 1 comentarii
Brazilia va exporta 1,5 milioane de bovine vii în 2025, una dintre cele mai mari cantități din istorie/ În 2024, nivelul acestui tip de export s-a ridicat la 829 milioane USD 9 iunie Aura Alexa Ioan 0 comentarii
Orecchiette-gate la Bari. Producția neoficială de paste direct în stradă în centrul vechi al acestui oraș din sudul Italiei, în pericol după ce municipalitatea impune legalizarea acestei practici 9 iunie Mihaela Găneț 0 comentarii
Rețetele Juanitei | Ciorbă de fasole verde cu cartof dulce și legume/ Se acrește cu iaurt 9 iunie Ioana Costescu 0 comentarii
Cinci combinații estivale de fructe cu legume și ierburi aromatice, pentru cocktailuri reci fără alcool 9 iunie Redacția 0 comentarii
Urzica este sănătoasă pentru tine?/ Cauți un remediu pentru alergii și o modalitate naturală de a susține sănătatea articulațiilor sau reglarea glicemiei? Există numeroase beneficii ale urzicii de care poți profita 9 iunie Daniela Arnăutu 0 comentarii
România contribuie de cinci ani la fondul genetic mondial de semințe de la Svalbard (Norvegia)/ Silvia Străjeru, director al Băncii de Gene Suceava: Păstrăm în Banca noastră din România peste 25.000 de varietăți și suntem integrați în rețele științifice internaționale 9 iunie Andreea Drăghici 0 comentarii
Apa de cocos, băutura subestimată care hidratează eficient / Potrivit nutriționiștilor, această băutură cu gust natural dulce îți menține glicemia echilibrată 9 iunie Daniela Arnăutu 1 comentarii
Agricultura de precizie spațială, o piață care va crește la 12,8 miliarde de dolari, până în 2032/ Tehnologiile care vor defini viitorul: teledetecția, GPS și GIS, drone și senzori IoT, CubeSats! 9 iunie Aura Alexa Ioan 0 comentarii
Mic dejun rece de vară, dintr-un smoothie de căpșuni cu lapte în care seara adugăm fulgi de ovăz. Totul într-un singur vas, pe care îl dăm la frigider peste noapte 9 iunie Mihaela Găneț 0 comentarii
Zece dintre cele mai spectaculoase restaurante la malul mării, potrivit ghidului Michelin. Cele mai multe sunt în Europa, iar prima poziție este ocupată de un local de lângă Napoli 8 iunie Redacția 0 comentarii
Există multe idei greșite despre mâncare / Salata Caesar nu este denumită după Iulius Caesar, Dom Pérignon nu a inventat șampania, iar hamburgerii nu provin din Hamburg 8 iunie Angela Sabău 0 comentarii
Vrei să produci și să vinzi legal preparate alimentare și nu poți pentru că nu ai bani de investit? Există și metoda închirierii cu orele sau cu ziua a unui spațiu de producție cu acte în regulă 8 iunie Mihaela Găneț 0 comentarii
Ce să mănânci la cină pentru a slăbi/Specialiștii în nutriție îți recomandă salate și proteine, pentru a reuși să pierzi în greutate 8 iunie Daniela Arnăutu 0 comentarii
ABC în bucătărie. De ce siropul de arțar este de mai multe culori și ce reprezintă fiecare dintre ele/ Dacă ți se pare caramelizat este de cea mai bună calitate 8 iunie Ioana Costescu 0 comentarii
VIDEO / Bărcuțe de aluat umplute cu orice, sau celebrele pastizzi din Malta, gustarea tipică a acestei insule mediteraneene. Au o istorie de câteva secole și se vând la orice colț de stradă 8 iunie Mihaela Găneț 0 comentarii
Cum să faci economie la cheltuielile alimentare fără să renunți la mese gustoase / Ghid practic în doar cinci pași 8 iunie Angela Sabău 0 comentarii
Ciocolata și ceaiul, aliați neașteptați pentru sănătatea inimii / Consumate cu moderație, chiar vor încetini procesul de îmbătrânire 8 iunie Angela Sabău 0 comentarii
Alternativă naturală la statinele sintetice / Orezul roșu fermentat, secretul asiatic pentru o inimă sănătoasă 8 iunie Angela Sabău 0 comentarii
Rețetele Juanitei | Peste clasicul ossobuco am pus gnocchi, măsline și puțin parmezan și a ieșit o friptură scăzută de vită, excepțională 8 iunie Ioana Costescu 0 comentarii
Fursecuri cu ciocolată în air fryer, din aluat fraged. Se coc mai repede decât în cuptor și ies la fel de fragede și aromate 8 iunie Mihaela Găneț 0 comentarii
Lămâie și zahăr, secretul pentru cel mai bun „lemonade concentrate”/ Concentratul îl poți păstra sau folosi la o mulțime de băuturi 8 iunie Angela Sabău 0 comentarii
VIDEO | Oferta foarte diversificată și plină de noutăți în domeniul conservelor vegetale, la târgul HoReCa TuttoFood de la Milano/ Protagoniste au fost măslinele, anghinarea, hribii și trufele 8 iunie Mihaela Găneț 0 comentarii