ANALIZĂ | „Squid game” între Marea Britanie și UE: Cum au ajuns calamarii noul „măr al discordiei” în discuțiile de resetare a relațiilor comerciale post-BREXIT 12 noiembrie Ingrid Georgescu 0 comentarii
Hurut, condiment și ingredient armenesc atipic, dar savuros. Social media l-a readus în actualitate și l-a pus în tendințele slow food / Conform tradiției, hurutul se prepară o dată pe an, la începutul verii. Motivul pentru care se face doar în această perioadă 12 noiembrie Otilia Ignat 0 comentarii
Idei de cină: Tacos de „fake pulled pork”/ Vegetariene, deoarece se prepară din ciuperci/ Au gust de carne de porc și sunt gata în 30 de minute/ Rețetele Juanitei 12 noiembrie Ioana Costescu 0 comentarii
Laborator de patiserie și bar-restaurant deschis la Torino de mama unei fete cu autism pentru a-i oferi un viitor. Sunt tot mai multe exemplele de implicare a tinerilor speciali în actitivăți HoReCa 12 noiembrie Mihaela Găneț 0 comentarii
N-ai timp să gătești, dar ai vrea să pregătești o mâncare sănătoasă și completă din punct de vedere nutritiv? Iată câteva trucuri. Și un exemplu de prânz cu 3 feluri pentru care nu trebuie să aprinzi cuptorul 12 noiembrie Redacția 0 comentarii
Plantațiile superintensive din Portugalia dau peste cap prețul uleiului de măsline. În perioada următoare prețul va fi mai scăzut dar se așteaptă o creștere după ce oferta de moment se epuizează 12 noiembrie Mihaela Găneț 0 comentarii
O felie de tort „foarte rară” de la nunta Reginei Elisabeta a II-a cu prințul Philip, vândută la licitație pentru 2.800 de dolari / A rezistat aproape opt decenii și este însoțită de o scrisoare semnată de Majestatea Sa 12 noiembrie Ingrid Georgescu 0 comentarii
Rețetă de pui Marsala, pentru un prânz delicios și sănătos/Secretul este vinul Marsala, dar trebuie să știi exact cât să pui 12 noiembrie Redacția 0 comentarii
Ce efect are cofeina asupra diabetului? Unul imprevizibil! /Diabeticii care beau zilnic cafea sau băuturi ce conțin cofeină trebuie să-și monitorizeze glicemia și să discute cu medicul despre ajustarea cantității de cofeină 12 noiembrie Daniela Arnăutu 0 comentarii
Cuptoarele de comunitate din Italia renasc și apar chiar unele noi în mediul urban. Reprezentau în trecut un sistem care permitea familiilor să își facă singure pâinea fără să consume energie domestică 12 noiembrie Mihaela Găneț 0 comentarii
POLITICO: Avizarea lui Olivér Várhelyi, propunerea Ungariei pentru funcția de comisar european pentru sănătate și bunăstarea animalelor, amânată până miercuri 12 noiembrie Ingrid Georgescu 0 comentarii
Superalimente: Semințele de chia, spanacul și afinele sunt printre cele mai cunoscute / Dar ce sunt, totuși, superalimentele? Au ele efecte miraculoase? Nutriționistul Tania Fântână este de părere că acestea „pot adăuga valoare unei diete sănătoase, dar nu sunt o soluție magică” 12 noiembrie Tania Fântână 0 comentarii
Fermă verticală într-un complex de peșteri din Norvegia/ Verdețuri proaspete, microverdețuri și, în curând, ciuperci se cultivă la o temperatură constantă, tot timpul anului/ „Restaurantele par să aprecieze asta.” 12 noiembrie Redacția 0 comentarii
Idei de mic dejun în amintirea verii. Sendviș sicilian cu mozzarella, anșoa, roșii, oregano și ulei de măsline 12 noiembrie Mihaela Găneț 0 comentarii
Top trenduri culinare pe TikTok în 2024. Idei excentrice sau versiuni noi ale unor preparate tradiționale / Ai mânca gheață de roșii pe pâine prăjită? 11 noiembrie Otilia Ignat 1 comentarii
Viitorul securității alimentare în Europa: Mai puțină carne în farfurii și o tranziție către o dietă predominant bazată pe plante, arată un raport citat de POLITICO 11 noiembrie Ingrid Georgescu 1 comentarii
Idei pentru cină: „Mac and cheese”, dar cu un conținut caloric mai redus/ Se poate prepara și fără bechamel/ Rețetele Juanitei 11 noiembrie Ioana Costescu 0 comentarii
Trufele gigantice și ritualul legendarelor licitații din Piemonte, Italia: o trufă albă adjudecată la prețul unui apartament de lux /„Cine vrea paste cu trufe, și le aduce în buzunar, eu nu îmi mai permit” 11 noiembrie Mihaela Găneț 0 comentarii
Idei de prânz în așteptarea Crăciunului. Pulpă de porc cu boabe de rodii, gătită rapid la tigaie 11 noiembrie Mihaela Găneț 0 comentarii
Cazul furtului celor 22 de tone de cheddar nu este unic! Motivele care au dus la creșterea criminalității în domeniul alimentar / „Infracțiunile legate de alimente implică condamnări mai mici decât traficul de droguri, dar pot aduce câștiguri similare” 11 noiembrie Ingrid Georgescu 0 comentarii
Ceva dulce: Tartă cu brânză și smochine fără zahăr, dulceața o dau smochinele proaspete/ Rețetele Juanitei 11 noiembrie Ioana Costescu 0 comentarii
Specialist în agricultura urbană: Un orășean nu poate obține autonomie dacă are un balcon în care practică agricultura urbană, dar îl poate transforma într-un spațiu pentru terapie prin grădinărit 11 noiembrie Andreea Drăghici 0 comentarii
Ce poți pune în cafea ca să „gândești mai bine”. Suplimentul secret care „stimulează performanța creierului” – Recomandarea unui neurocercetător 11 noiembrie Ingrid Georgescu 0 comentarii
Misiune posibilă: Cum să eviți pofta de dulce/ Trucuri și alternative sănătoase, pentru a slăbi sau pentru a-ți menține greutatea. Sfaturi pentru reducerea zahărului de la nutriționistul Tania Fântână 11 noiembrie Tania Fântână 0 comentarii
De la prelucrarea deșeurilor, ambalaje alimentare sustenabile și geluri antisecetă, la alternative la cafea și alge de laborator. Cele mai inovative startupuri agrifood din Italia 11 noiembrie Mihaela Găneț 0 comentarii
Micul dejun care nu te va „trăda”/Cu cârnați și ouă, este consistent și îți va da energie pentru întreaga zi/Este și ușor de dus și la birou, dacă nu apuci să-l mănânc acasă 11 noiembrie Redacția 0 comentarii
Mâncarea în spitalele de pe glob: de la cea congelată, fadă și fără gust, la chili con carne și clătite făcute la moment 10 noiembrie Redacția 0 comentarii
ABC în bucătărie: Cum prepari maioneză de casă. Varianta rapidă cu blender-ul sau varianta clasică folosind mixerul sau lingura 10 noiembrie Ioana Costescu 0 comentarii
Idei de cină ușoară. Supă cremă de linte în versiune turcească, servită cu lipie caldă 10 noiembrie Mihaela Găneț 3 comentarii
Analiză a Comisiei Europene: Europa, tot mai dependentă de îngrășămintele rusești. Importurile din această țară au crescut în 2024 / Experți: „Accesibilitatea îngrășămintelor pentru fermieri rămâne o problemă din cauza prețurilor mai mici la cereale” 10 noiembrie Ingrid Georgescu 0 comentarii
Friptură de vrăbioară, perfectă pentru un prânz de duminică/Carnea de vită este ușor de preparat, dacă respecți câteva reguli simple 10 noiembrie Redacția 0 comentarii
Ceva dulce/Budincă din pâine cu dovleac, un desert pentru toată familia/Combinația de dulce cu sărat este foarte reconfortantă 10 noiembrie Angela Sabău 0 comentarii
Cafeaua, beneficii și riscuri pentru sănătate/ Oamenii de știință au decis care este numărul de cești de cafea pe care trebuie să le bei zilnic, pentru a te bucura de efectele ei binefăcătoare 10 noiembrie Angela Sabău 0 comentarii
Refugiu culinar și de wellness în mijlocul naturii: Un celebru chef londonez și sora lui au deschis o fermă dedicată relaxării și bucătăriei pe bază de plante, în Franța / Vechiul grajd a fost transformat într-o bucătărie modernă, unde oaspeții au posibilitatea să gătească alături de chefi 10 noiembrie Ingrid Georgescu 1 comentarii
Zece condimente și plante aromatice care sunt bune și pentru pierderea în greutate/Scorțișoara, chimenul sau turmericul sun printre cele mai bune 10 noiembrie Angela Sabău 0 comentarii
Opt parteneri, producători de orz pentru malț, producători de bere, agricultori și apicultori și-au dat mâna, în Spania, în cadrul unui proiect inovativ, care reunește mierea și berea 10 noiembrie Redacția 0 comentarii
Idei creative pentru un mic dejun cu French Toast / Povestea unui preparat cu o istorie surprinzătoare / Faptul că este un produs franțuzesc este doar un mit! 10 noiembrie Ingrid Georgescu 0 comentarii
Cu ce ești servit la restaurantele și barurile din trenurile de lux/ Preparatele ies din mâna unor bucătari de top, iar vinurile și șampania sunt pentru toate gusturile 9 noiembrie Redacția 0 comentarii
Ce faci când te pasionează și moda, și gastronomia? Deschizi un restaurant dar creezi în paralel și echipamente HoReCa personalizate 9 noiembrie Mihaela Găneț 0 comentarii
Ce efecte are mâncarea condimentată? / Alimentele iuți pot accelara metabolismul, pot ajuta inima și ar putea să te ajute să trăiești mai mult 9 noiembrie Daniela Arnăutu 0 comentarii
Nu știi ce să mai gătești? G4Food îți propune un meniu pentru întreaga săptămână 11-17 noiembrie 9 noiembrie Ioana Costescu 0 comentarii
Un medic chirurg italian care suferea de diabet și hipertensiune s-a vindecat după 18 luni de dietă controlată sub supravegherea fundației Valter Longo, cercetător în domeniul longevității 9 noiembrie Mihaela Găneț 0 comentarii
Idei de cină caldă. Supă de ceapă cu pâine prăjită și cașcaval, fel unic. Un evergreen al gastronomiei tradiționale franceze 9 noiembrie Mihaela Găneț 0 comentarii
ABC în bucătărie. Cum se face aluatul simplu pentru paste. Cu sau fără ou, din făină de grâu obișnuit sau grâu dur / Se pot usca sau congela și folosi la nevoie 9 noiembrie Mihaela Găneț 0 comentarii
Garum, muzeu și bibliotecă gastronomică, la Roma, un deliciu pentru pasionați, de vizitat în primul city break. Găzduiește mii de obiecte și cărți foarte vechi 9 noiembrie Mihaela Găneț 0 comentarii
Idee de prânz gătit în weekened: Cinci rețete cu aripioare de pui, bune … de te lingi pe degete / Sunt economice și versatile, iar diferența o fac condimentele sau sosurile 9 noiembrie Ingrid Georgescu 0 comentarii
Ceva dulce | Tortul „Red Velvet”: Primele rețete apar în cărți de bucate din anii 1800 / Dezbaterea despre cum a devenit roșu acest tort continuă și în prezent / „Nu e atât despre gust, cât despre culoare. Trebuie să fie cu adevărat roșu, să aibă un parfum dulce și un iz ușor acrișor de la laptele bătut” 9 noiembrie Ingrid Georgescu 0 comentarii
Cum să faci o ceașcă de cafea sănătoasă, potrivit dieteticienilor/Cafeaua preparată la rece sau cea preparată fierbinte, filtrată sau nefiltrată, toate contează pentru o cafea bună 9 noiembrie Angela Sabău 0 comentarii
Analiză: Christophe Hansen, luxemburghezul propus pentru funcția de comisar european pentru Agricultură, va trebui să echilibreze nevoile fermierilor cu presiunea tot mai mare pentru sustenabilitate și reziliență climatică / Apeluri pentru promovarea alimentației bazate pe plante 9 noiembrie Redacția 0 comentarii
Un nutritionist-dietetician dezvăluie secretele reușitei unei cure de slăbire: “Eu nu dau termene fixe si nu exclud total anumite alimente. Calculul după numărul de calorii nu este totul în diete!” 9 noiembrie Daniela Arnăutu 0 comentarii