Prânzul de duminică. O tartă de cartofi cu brânzeturi și prosciutto care umple casa de arome. Gateau, o rețetă tradițională franțuzească, adaptată de italieni 20 octombrie Mihaela Găneț 0 comentarii
Bei mai mult de patru cești de cafea pe zi? Acest lucru „crește riscul de accident vascular cerebral”, arată o nouă cercetare / Ceaiul, pe de altă parte, are efectul opus 20 octombrie Ingrid Georgescu 0 comentarii
Vinuri macedonene: Podgoriile din regiunile Naoussa, Kavala și Goumenissa și-au deschis porțile și invită vizitatorii într-un tur spectaculos care combină istoria, tradițiile culinare și peisajele uimitoare 20 octombrie Ingrid Georgescu 0 comentarii
7 alimente care pot declanșa crizele de ulcer/ Nutriționiștii te sfătuiesc să te ferești de alcool, cafea, alimente grase și picante, dar și de ciocolată și citrice 20 octombrie Daniela Arnăutu 0 comentarii
Sondaj la nivel global: Fenomenele meteo extreme și creșterea costurilor, principalele provocări cu care se confruntă fermierii / Doar 14% din agricultorii din Europa estimează profituri mai mari în 2024 20 octombrie Ingrid Georgescu 0 comentarii
Micul dejun care nu balonează! Gastroenterologii au făcut un top al alimentelor care nu provoacă disconfort abdominal/ Ovăzul, ouăle și banana, în fruntea listei 19 octombrie Daniela Arnăutu 0 comentarii
Totul despre nitrați, care sunt esențiali în sănătatea noastră, dar pot fi în egală măsură cancerigeni/Diferența o face sursa acestora și cantitatea/Recomandările specialiștilor pentru un consum sigur 19 octombrie Redacția 0 comentarii
STUDIU Când au devenit oamenii capabili să consume amidon: Genele care ne permit să mâncăm spaghete și cartofi prăjiți au apărut cu sute de mii de ani înaintea agriculturii 19 octombrie George Mănescu 0 comentarii
Singapore se pregătește să găzduiască „Worldchefs Congress & Expo” 2024, un eveniment de referință în industria culinară globală, programat între 20 și 25 octombrie 2024 19 octombrie Andreea Drăghici 0 comentarii
14 salate calde pentru zilele răcoroase de toamnă. Rețete nutritive și savuroase recomandate de nutriționistul Tania Fântână / Alternative excelente la celebrele salate cu ton sau cu roșii și brânză 19 octombrie Tania Fântână 0 comentarii
23 de legume cu un conținut scăzut de carbohidrați, prietenoase cu dieta ketogenică/Aceste alegeri alimentare vă pot feri de cancer, boli de inimă și multe alte afecțiuni 19 octombrie Daniela Arnăutu 1 comentarii
Colesterolul este o problemă? Iată 6 alimente care îți pot pune sănătatea în pericol și 6 care nu conțin colesterol/ Albușul de ou, carnea de pui, tonul și fasolea te pot ajuta să-ți menții inima sănătoasă și să fii ferit de accident vascular cerebral 19 octombrie Daniela Arnăutu 0 comentarii
Rețetele Juanitei: Ciocănele de pui la cuptor cu sos de roșii și ardei în trei culori/ Mâncărică de șters farfuria cu pâine 19 octombrie Redacția Ioana Costescu 1 comentarii
Ceva dulce | Plăcintă grecească Patsavouro cu smântână și zmeură, desertul perfect pentru familie / Ai crede că se face greu, dar, de fapt, e „a piece of cake” 19 octombrie Ingrid Georgescu 0 comentarii
Știai că există un „moment perfect” pentru a savura un „pumpkin spice latte”? Un expert în somn explică de ce această băutură trebuie consumată doar între anumite ore 19 octombrie Ingrid Georgescu 0 comentarii
Nu le-am inventat noi, dar cu certitudine sarmalele românești sunt o variantă care atinge perfecțiunea / Rețete de sarmale din toate colțurile țării 19 octombrie Otilia Ignat 1 comentarii
6 mituri despre nutrienți și testarea solului / Le analizăm pe rând și le demontăm, inclusiv faptul că „orice produs pe bază de var este suficient” 19 octombrie Aura Alexa Ioan 0 comentarii
Cele mai bune alimente pentru micul dejun, recomandate de specialiști/Cei care sar peste această masă au un risc mai mare de diabet sau boli de inimă 18 octombrie Angela Sabău 1 comentarii
Un biscuit vechi de 84 de ani a fost găsit de către o familie în congelatorul bunicii răposate/Familia a pornit propria anchetă pentru a afla cine l-a copt, de fapt și de ce a fost păstrat 18 octombrie Redacția 0 comentarii
Un adolescent de doar 14 ani a inventat un dispozitiv portabil bazat pe inteligență artificială, care detectează reziduurile de pesticide rămase pe produse chiar și după spălare: „Am putea reduce riscul unor probleme de sănătate precum cancerul cerebral, leucemia, Alzheimer sau boala Parkinson” 18 octombrie Ingrid Georgescu 1 comentarii
Pastele de vineri seara. Spaghetti cu sos de ardei și roșii. Rețetă super ușoară vegană, cu mai multe posibilități 18 octombrie Mihaela Găneț 0 comentarii
Vânzările de pungi cu alimente destinate copiilor mici și bebelușilor au înregistrat o creștere spectaculoasă de 900% în ultimii ani / Medicii și nutriționiștii sunt îngrijorați de impactul pe termen lung asupra alimentației, igienei dentare și sănătății generale a copiilor 18 octombrie Ingrid Georgescu 0 comentarii
„Lucram într-o brutărie și simțeam că trebuie să fac o schimbare, să am o slujbă mai bine plătită”. Cum a ajuns o româncă să câștige 33.000 de lire sterline pe an ca șofer de autobuz în Londra 18 octombrie Ingrid Georgescu 0 comentarii
Felul de mâncare pe care i-l gătește David Beckham soției sale, Victoria, în serile în care iau cina acasă: „De când am cunoscut-o, ea mănâncă doar pește la grătar și legume la abur” / Ce părere are fosta solistă Spice Girls despre desert 18 octombrie Ingrid Georgescu 0 comentarii
Hamburger fără chiflă, gătit la cuptor/Un prânz excelent lângă cartofi pai sau de luat la birou/Lângă o salată e mai potrivit pentru cină 18 octombrie Redacția 0 comentarii
Nutriționista lui Rafael Nadal: Acestea sunt cele trei alimente pe care Rafa nu le consumă niciodată/ Tenismenul și-a modificat în urmă cu un an regimul alimentar și urmează o dietă antiinflamatorie 18 octombrie Redacția 0 comentarii
Persoanele care beau cafea după-amiaza se pot confrunta cu anxietate dimineața, spun experții / Cum poți evita acest efect? Un prim pas ar fi să eviți consumul de cofeină cu cel puțin șase ore înainte de culcare 18 octombrie Ingrid Georgescu 0 comentarii
Restructurare radicală a bugetului UE: Șefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, propune schimbări majore care ar putea afecta agricultura / Cum ar urma să fie alocate fondurile 18 octombrie Ingrid Georgescu 0 comentarii
Nutriționistul Tania Fântână te învață cum să nu te îngrași în weekend / Ai grijă la mâncatul emoțional și fii moderat cu alcoolul 18 octombrie Tania Fântână 0 comentarii
Cei născuți astăzi nu vor trăi mai mult de 100 de ani/ Deși se speră în îmbunătățirea permanentă a longevității umane, există și studii mai puțin optimiste/ Acestea susțin că speranța de viața va stagna în următoarele decenii 18 octombrie Redacția 0 comentarii
Comisia Europeană a aprobat două scheme de ajutor de stat în valoare de circa 168,9 milioane de euro, pentru a sprijini fermierii din Bulgaria, în contextul războiului din Ucraina / Beneficiarii vor primi până la 280.000 de euro 18 octombrie Ingrid Georgescu 0 comentarii
Mic dejun cu ouă poșate, somon afumat și bubble & squeak / Amestecul prăjit de cartofi și varză în stil britanic aduce mai multă consistență la prima masă din zi 18 octombrie Redacția 0 comentarii
Kitchen Battle, un eveniment culinar în scop caritabil din Europa, revine în România pentru al doilea an / Chef Adi Hădean: „Avem o misiune clară: să hrănim mai mulți oameni și să tragem un semnal de alarmă asupra risipei alimentare” 17 octombrie Ingrid Georgescu 1 comentarii
Există o rețetă de pizza oficială? „Pizza napoletana verace” se numește asociația care menține tradiția seculară a pizzaiolilor, recunoscută de UNESCO. De ce nu orice aluat cu ceva pe el e pizza 17 octombrie Mihaela Găneț 0 comentarii
Idei de cină când vine toamna. Mix de legume gratinate în cuptor. Fără sosuri calorice, doar cu amestec de pesmet și brânză rasă 17 octombrie Mihaela Găneț 0 comentarii
Dacă mânânci mai puțin, trăiești mai mult, aceasta este regula generală/ Dar există și nuanțe și un studiu recent le explică/ Relația dintre post și longevitate este mai complexă decât credeam 17 octombrie Redacția 0 comentarii
VIDEO Pâine de Altamura, marcă înregistrată, și dans. Renumitul DJ francez Bob Sinclar le-a vizitat pe administratorele octogenare ale celui mai vechi cuptor de pâine din Italia 17 octombrie Mihaela Găneț 0 comentarii
Miso, ingredientul japonez cu gust umami. Cum se prepară, cum alegi și cum folosești miso / Este adăugat la spaghete, supe și mâncăruri cu legume și oferă o aromă foarte specială produselor de patiserie. În plus, este și foarte bogat în nutrienți 17 octombrie Otilia Ignat 0 comentarii
Rețetele Juanitei: Supă cremă de ciuperci. Dacă ești printre norocoșii proprietari de Thermomix, vei obține cea mai fină textură 17 octombrie Redacția Ioana Costescu 0 comentarii
Cea mai scumpă pâine din lume / Preparatul de lux a brutarului Juan Manuel Moreno costă 1.480 euro și are doar 400 de grame! Procesul de gătire durează 18 ore 17 octombrie Aura Alexa Ioan 0 comentarii
Cum ajuți un fruct de avocado să se coacă după ce l-ai cumpărat. Dar dacă l-am tăiat și e prea crud? / Ce sunt fructele climaterice 17 octombrie Mihaela Găneț 0 comentarii
Cremă de zahăr ars cu dovleac și mult mai puțin zahăr în compoziție. Se face exact ca o cremă tradițională, mixând întâi dovleacul cu lapte 17 octombrie Mihaela Găneț 0 comentarii
Tortul Doboș sau ciocolata Dubai – sondaj online propus de Muzeul Național al Banatului 17 octombrie Redacția 0 comentarii
Este cafeaua instant bună pentru tine?/ Specialiștii spun că ea poate îmbunătăți funcția cognitivă, te poate feri de depresie și de sindrom metabolic/ Totul este să nu faci excese 17 octombrie Daniela Arnăutu 0 comentarii
Tot ce trebuie să știi despre gustările de tip „Jerky” / Sunt o sursă excelentă de proteine și au un conținut scăzut de carbohidrați, afirmă nutriționistul Tania Fântână 17 octombrie Tania Fântână 0 comentarii
Fermierii francezi amenință cu proteste majore în noiembrie, după ce guvernul Franței și Uniunea Europeană nu și-ar fi respectat promisiunile / Există deja planuri pentru blocaje majore pe autostrăzi și la frontiere 17 octombrie Ingrid Georgescu 0 comentarii
Cele mai bogate alimente în vitamina K, esențiale pentru un stil de viață sănătos/Supranumită vitamina de coagulare, lipsa ei poate provoca probleme de sănătate 17 octombrie Redacția 0 comentarii
Un mic dejun consistent, bogat în fibre și proteine/Este un amestec de legume și ouă, sățios și gustos, potrivit înainte de o zi dificilă 17 octombrie Redacția 0 comentarii
Alimentul pe care îl recomandă endocrinologii pentru oase puternice/Laptele nu e singura sursă bună de calciu 16 octombrie Redacția 0 comentarii