ABC în bucătărie | Care este temperatura internă corectă pentru fiecare tip de carne în parte? Când se poate consuma carnea crudă și în ce condiții 24 mai Ioana Costescu 0 comentarii
Supă cremă la friteuza cu aer cald?/ Da, se poate/ Coace legumele sau prăjește crutoanele, în câteva minute, cu acest aparat minune/ Trei rețete delicioase 24 mai Ioana Costescu 0 comentarii
VIDEO | Cele mai frecvente boli ale roșiilor. Soluții și tratamente care pot face diferența dintre o recoltă bogată și una compromisă 24 mai Andreea Drăghici 0 comentarii
VIDEO FOTO | Burger Fest 2025: Burgeri cu măr, icre negre și unt de arahide cu căpșuni, plus hrană gourmet pentru câini / „Dacă nu ai o chiflă bună, burgerul e compromis” 24 mai Otilia Serescu 0 comentarii
„Cel mai mic restaurant din lume” se află într-un apartament colorat din Torino și are doar patru locuri / Cât costă această experiență culinară 24 mai Ingrid Georgescu 0 comentarii
Rețetele Juanitei | Coq au vin, un clasic al bucătăriei franceze/ Rețeta lui Paul Bocuse, unul dintre cei mai faimoși bucătari din lume 24 mai Ioana Costescu 0 comentarii
VIDEO | Cum ar putea rezolva învățământul dual problema lipsei de forță de muncă din HoReCa / Inspector școlar: „Curricula nu este deloc adaptată pieței muncii” / Fondator Bakery School: „Elevii sunt sprijiniți în găsirea unui loc de muncă” 24 mai Otilia Serescu 0 comentarii
Cheesecake cu mango – un desert rafinat care se poate prepara și fără zahăr 24 mai Ioana Costescu 0 comentarii
VIDEO | Vremea nefavorabilă a întârziat producția de căpșuni și a crescut prețul fructelor / Fermier: „Este cel mai dificil an de când mă ocup de cultivarea căpșunilor” 24 mai Angela Sabău 0 comentarii
VIDEO | Germania testează prima instalație fotovoltaică plutitoare cu panouri montate vertical, o soluție inovatoare pentru eficiență energetică și protecția mediului 24 mai Ingrid Georgescu 0 comentarii
VIDEO. A început Festivalul Căpșunilor! Cultivatori din toată România s-au adunat în Parcul Izvor din București / Producător din Vrancea: „Sunt căpșuni pentru toți bucureștenii” 23 mai Andreea Drăghici 1 comentarii
Un restaurant indian obține pentru prima dată trei stele Michelin. Este vorba de localul Trèsind Studio din Dubai, condus de chef Himanshu Saini, un vizionar de doar 34 de ani 23 mai Mihaela Găneț 0 comentarii
Vasile Iosif (AIPROM): „Fără derogări, agricultura românească riscă pierderi majore. România trebuie să aibă acces la toate instrumentele legale pentru protecția culturilor” 23 mai Ingrid Georgescu 0 comentarii
„Savolainen mustikkakukko”, un desert tradițional finlandez, înregistrat ca produs cu Indicație Geografică Protejată / Caracteristici: aluatul din făină de secară și umplutura de afine sălbatice 23 mai Filip Constantin 0 comentarii
Orzul românesc, expediat la aproape 9.000 de km distanță, în Vietnam / Țara din Extremul Orient a plătit peste 15.000.000 de euro de la începutul anului comercial 23 mai Filip Constantin 0 comentarii
Ce este pak choi, leguma chinezească pe care o găsim și în supermarketurile din Romania, foarte ușor de cultivat în grădină. Scade colesterolul și este o sursă importanta de fibre și micronutrienți 23 mai Mihaela Găneț 0 comentarii
Clubul Fermierilor Români cere reactivarea Sistemului Național Antigrindină. „În unele zone este contestat, dar în altele este apreciat pentru protecția oferită, în special în viticultură, pomicultură și legumicultură” 23 mai Redacția 3 comentarii
Poate fi mierea o alternativă sănătoasă la zahăr? / Tania Fântână (nutriționist): „Mierea crește glicemia aproape ca zahărul, deci pericolul cel mai mare asupra sănătății nu este eliminat” 23 mai Tania Fântână 0 comentarii
FOTO-VIDEO | Dronele revoluționează agricultura: Eficiență sporită și tratamente de precizie. Anumite modele pleacă de la 20.000 de euro 22 mai Ștefan Both 0 comentarii
Yamaha Motor a lansat o nouă companie: Yamaha Agriculture / Aceasta oferă soluții robotizate de ultimă generație, bazată pe inteligența artificială, pentru agricultura de precizie 22 mai Aura Alexa Ioan 0 comentarii
Niște bunicuțe chinezoiace care se bucură de mâncare sunt protagonistele fotografiei care a obținut marele premiu la World Food Photography Awards. „Indiferent cum se schimbă lumea, mâncarea rămâne în centrul vieților noastre” 22 mai Mihaela Găneț 0 comentarii
Studiu: Schimbările climatice ar putea crește cu până la 66% pierderile anuale din agricultură în UE până în 2050 / Christophe Hansen: „Băncile ar putea deveni și mai reticente în a-și asuma riscuri decât sunt în prezent” 22 mai Ingrid Georgescu 0 comentarii
Alimentele, băuturile și libertatea de alegere / Germania, lider european al permisivității în fața reglementărilor de tip „stat-dădacă”, în timp ce Ungaria este lider la restricții 21 mai Angela Sabău 0 comentarii
Ceaiul – a doua cea mai consumată băutură din lume, după apă – este sărbătorit azi la nivel internațional/ Dincolo de gust și de calitățile sale medicale, ceaiul are o puternică semnificație culturală și ceremonială în numeroase civilizații 21 mai Ioana Radu 0 comentarii
Agricultura americană, în alertă! Fermierii cer o analiză științifică riguroasă înaintea publicării raportului MAHA, despre sănătatea populației/ „Ne hrănim propriile familii cu aceleași produse pe care le producem pentru toți americanii” 21 mai Aura Alexa Ioan 0 comentarii
Apele reziduale sunt încărcate cu nutrienți/ Expert: Trebuie să-i „recoltăm” pentru a-i utiliza la fertilizarea culturilor și pentru a asigura o producție suficientă de alimente 21 mai Ioana Radu 0 comentarii
FOTO-VIDEO | Ce face și cum arată utilajul ultra-performant de erbicidat care costă aproape jumătate de milion de euro /„Horsch Leeb 6300 VN are o gardă la sol ridicată și putem intra într-un stadiu vegetativ avansat” 21 mai Ștefan Both 0 comentarii
Poți inversa boala ficatului gras?/ Încearcă aceste șapte soluții, pentru a te ajuta să scapi de grăsimea acumulată în ficat 21 mai Daniela Arnăutu 0 comentarii
San Francisco devine capitala diversității culinare în SUA / Depășește New York-ul într-un nou clasament național 21 mai Redacția 0 comentarii
Pide cu carne tocată, „pizza” turcească ce merită încercată acasă / Se pot servi simple sau cu iaurt grecesc alături 21 mai Ingrid Georgescu 0 comentarii
VIDEO | Cum se taie corect vița-de-vie / Sfaturile Sofiei, o expertă fără diplomă, dar cu har, din inima Prahovei: „La noi cel mai bun soi este căpșunica” 21 mai Andreea Drăghici 0 comentarii
FOTO | Experiență culinară inedită: Austriecii Margit și Roman Renner invită oamenii la masă. Casa lor din localitatea timișeană Deta va fi gazda unei noi ediții de Banat Brunch / Ce mâncăruri vor fi servite 21 mai Ștefan Both 0 comentarii
Funcționează sau nu combinarea alimentelor? / Mituri infirmate de știință și exemple, bazate pe dovezi, de combinare benefică a alimentelor 21 mai Daniela Arnăutu 0 comentarii
Cum încearcă să își revină fermierii din Turcia după valurile de frig fără precedent din acest an. „Va exista un deficit semnificativ în volumul unor soiuri de fructe exportate din Turcia, iar prețul va fi mult mai mare” 21 mai Redacția 0 comentarii
10 idei de mic dejun bogat în fibre care îți susțin digestia, echilibrul glicemic și reduc inflamația 21 mai Ingrid Georgescu 0 comentarii
Ce se întâmplă dacă mănânci pui insuficient gătit sau, mai rău, crud? Avertismentul specialiștilor în siguranță alimentară 20 mai Ingrid Georgescu 0 comentarii
Ce se întâmplă dacă mănânci, din greșeală, alimente mucegăite? Poți tăia partea mucegăită și poți consuma restul? / Răspunsul experților în siguranță alimentară 20 mai Daniela Arnăutu 0 comentarii
„Meniul anti-migrenă” de la McDonald’s / Medicii explică de ce funcționează pentru unii această combinația devenită virală 20 mai Angela Sabău 0 comentarii
Cele mai mari mituri despre sănătatea intestinală, demontate de un gastroenterolog / Ce spune medicul despre oțetul de mere, prebiotice și probiotice sau postul intermitent 20 mai Daniela Arnăutu 0 comentarii
Solistul trupei Red Hot Chili Peppers, Anthony Kiedis, a lansat un nou brand de cafea / Jolene, cafeaua ready-to-drink, special concepută pentru a fi consumată la concerte/ Boabele provin de la o cooperativă exclusiv feminină, din Peru 20 mai Aura Alexa Ioan 0 comentarii
5 metode de a prepara supă de roșii acasă / Îți întărește imunitatea, reduce riscul de cancer și te ajută să slăbești 20 mai Daniela Arnăutu 0 comentarii
FOTO | Top unelte clasice care nu ar trebui să lipsească din trusa ta de grădinărit / Cât mai costă o greblă, o foarfecă sau un topor pentru despicat (analiză la raft) 20 mai Andreea Drăghici 0 comentarii
Bananele în smoothie pot reduce semnificativ absorbția nutrienților, arată un studiu / Cum să combini fructele pentru a te bucura de toate benficiile pe care le oferă 20 mai Angela Sabău 0 comentarii
Uiți rețete pe care le-ai preparat toată viața? Ar trebui să mergi la medic pentru că pot fi primele simptome de Alzheimer 20 mai Ioana Radu 0 comentarii
Rețetele Juanitei | Orez cu sparanghel, ciuperci și fenicul/ Cu puțin vin, parmezan și unt se transformă în risotto 20 mai Ioana Costescu 0 comentarii
Știai că poți planta un curmal în propria ta curte? Sfaturi utile pentru cultivare și îngrijire / Perioada optimă pentru plantare este acum, în luna mai 20 mai Ingrid Georgescu 0 comentarii
EXCLUSIV | Mierea de salcâm, o raritate în 2025: „Nu am mai văzut așa ceva în 50 de ani” / Mircea Ciocan: „Salcâmul nu a înflorit, iar unde a înflorit nu a secretat nectar” 20 mai Aura Alexa Ioan 0 comentarii
Cum te poate ajuta indicele glicemic să slăbești și să previi diabetul / Tania Fântână (nutriționist), despre dieta Montignac: Nu este o dietă drastică, ci o metodă de a alege inteligent carbohidrații pe baza indexului glicemic 20 mai Tania Fântână 0 comentarii
Fonduri europene mai accesibile pentru fermierii români: Comisia Europeană simplifică procedurile și crește sprijinul 20 mai Anamaria Ionescu 0 comentarii
Alimentele de mic dejun care nu provoacă balonare / Gastroenterologii au stabilit ce ar trebui să mănânci dimineața, pentru a avea o digestive bună și a-ți păstra abdomenul plat 20 mai Daniela Arnăutu 0 comentarii