Un profesor în Nutriție dezvăluie cum a renunțat la supraalimentarea în weekend și prezintă cinci strategii surprinzătoare care au ajutat-o să scape de excese și să slăbească / A renunțat la reguli stricte, nu a trișat și a conștientizat alegerile alimentare 27 octombrie Daniela Arnăutu 0 comentarii
ABC în bucătărie: Cum să coaceți sfecla roșie, fără a pierde nutrienții esențiali 27 octombrie Ingrid Georgescu 0 comentarii
Misterul apariției pastelor tortellini: O rivalitate de sute de ani între două orașe italiene și mitul hangiului îndrăgostit de zeița Venus 27 octombrie Redacția 0 comentarii
Ce poți face cu pâinea veche – idei de utilizare pentru a combate risipa. De la crutoane, budincă de pâine sau chiar pâine cu usturoi 27 octombrie Ingrid Georgescu 0 comentarii
Retrospectiva sezonului agricol 2024: Evoluții climatice atipice, secetă severă prelungită, campanii de recoltare devansate / Producții slabe în mai multe zone ale țării, ajutoare financiare publice substanțiale 27 octombrie Filip Constantin 0 comentarii
Prânzul de duminică. Paste cu ciuperci și cârnați proaspeți. Versiune simplă sau la cuptor, cu mai multe variante 27 octombrie Mihaela Găneț 0 comentarii
Ceva dulce | Prăjitură pe bază de făină integrală cu mere și scorțișoară, bună de luat și la birou, la pachet / Are puține calorii și se face super-ușor 27 octombrie Redacția 0 comentarii
Cinci trenduri în industria cafelei: Creșterea popularității uleiului de canabis (ideal pentru reducerea stresului), ascensiunea „Cold Brew” (în special în rândul tinerilor) sau folosirea AI pentru reducerea risipei 27 octombrie Ingrid Georgescu 0 comentarii
Podgoria secretă din Franța. Nu e nici în Bordeaux și nici în Burgundia. Este chiar în mijlocul Parisului, în faimosul cartier Montmartre / Vinul este vândut în principal la licitație, iar banii sunt folosiți în scopuri caritabile 27 octombrie Ingrid Georgescu 0 comentarii
Ce se întâmplă în corpul tău dacă mănânci semințe de dovleac / „Superalimentul” sezonului are beneficii asupra sănătății inimii, digestiei și chiar a somnului / Dietetician: „Lignanii din semințele de dovleac reduc inflamația și ajută la scăderea riscului de cancer” 27 octombrie Ingrid Georgescu 0 comentarii
Agricultura ecologică: Prădătorii naturali, folosiți pentru combaterea dăunătorilor / Compostul, fertilizant principal / Fructele și legumele, cele mai sănătoase din piață 27 octombrie Andreea Drăghici 0 comentarii
Clătite cu cacao și cocos în compoziție, umplute cu ricotta și unt de arahide. Mic dejun proteic ușor dulceag dar fără zahăr 27 octombrie Mihaela Găneț 0 comentarii
Crește numărul îmbolnăvirilor provocate de bacteriile din alimente/ Norovirusul este cea mai frecventă cauză de infecție de origine alimentară / Listeria, de obicei prezentă în laptele nepasteurizat, este periculoasă mai ales pentru vârstnici, sugari și gravide / Un medic explică cum să le evităm 26 octombrie Ingrid Georgescu 0 comentarii
După două decenii dominate de importuri, o companie din România anunță o investiție de peste 10 milioane de euro în construirea unei noi fabrici de tractoare și remorci agricole / Orașul unde ar urma să se producă utilaje „Made in Romania” 26 octombrie Redacția 1 comentarii
Cum să integrezi avocado în mesele principale ale zilei, fără să te plictisești de el: De la mic dejun nutritiv la salate hrănitoare și deserturi sănătoase 26 octombrie Redacția 0 comentarii
Demetra, zeița agriculturii, cea mai venerată zeiță din Olimp! / Gândirea agrară a fost puternic influențată de mitul Demetrei / Ea a inspirat o abordare holistică asupra agriculturii, în care pământul era considerat un organism viu ce trebuia respectat și îngrijit 26 octombrie Aura Alexa Ioan 0 comentarii
FOTO-VIDEO | Am testat celebrele căpșuni cu ciocolată vândute în Borough Market, Londra: Merită sau nu prețul de 8,5 lire? / Până la urmă, vorbim de circa 12 căpșuni cu un topping de ciocolată, servite într-un pahar din plastic / Motivul pentru care administrația pieței a vrut să interzică produsul 26 octombrie Ingrid Georgescu 0 comentarii
ABC în bucătărie. Cum se face supa limpede de legume utilă în foarte multe preparate și rețete 26 octombrie Mihaela Găneț 0 comentarii
Sfântul Dumitru, sărbătorit pe 26 octombrie: Cinci idei de rețete rafinate cu care să îți surprinzi oaspeții în această zi de sărbătoare / Supă cremă de ciuperci cu trufe, rulouri din piept de rață cu sos de portocale și o plăcintă gustoasă cu mere și nuci 26 octombrie Redacția 0 comentarii
Perele: Aceste fructe oferă nu doar o sursă excelentă de fibre dietetice și carbohidrați, dar și o varietate de minerale esențiale precum cuprul, fierul, magneziul și calciul, majoritatea regăsindu-se în coaja lor / Au fost cultivate pentru prima dată în jurul anului 5.000 î.Hr. și au fost folosite inclusiv în comerțul diplomatic de către chinezi 26 octombrie Andreea Drăghici 0 comentarii
Minestrone, supa cu 1.000 de rețete și o istorie de 2000 de ani: Ce este, de unde provine și cum să o prepari cu legume de sezon 26 octombrie Otilia Ignat 1 comentarii
Ceva dulce | Ți-e poftă de un desert, dar nu ai mixer? Nicio problemă! Trei rețete delicioase pe care le poți pregăti rapid, fără să ai nevoie de echipamente sofisticate 26 octombrie Ingrid Georgescu 0 comentarii
Cafenelele yemenite sunt tot mai populare în America / Sunt o alternativă pentru tinerii care vor să socializeze în timpul liber, dar care s-au săturat de clasicele baruri, unde se bea alcool / Aceste localuri sunt deschise până noaptea târziu 26 octombrie Ingrid Georgescu 0 comentarii
Istanbul: Patru localuri autentice unde să mănânci micul dejun / De la cremă din lapte de bivoliță servită cu miere la faimosul menemen și chiar la supa de pui, care, surprinzător, este o alegere populară pentru prima masă a zilei 26 octombrie Ingrid Georgescu 0 comentarii
Spania este primul producător mondial de ulei de măsline, dar Italia conduce ca număr de degustări și evenimente de promovare 26 octombrie Mihaela Găneț 1 comentarii
Mic dejun sănătos și fără zahăr pentru o zi de sâmbătă: Budincă de chia cu fructe de pădure 26 octombrie Ingrid Georgescu 0 comentarii
World Pasta Day. Câte tipuri de paste există în Italia? Peste 300, de lungimi, grosimi, suprafețe, forme și compoziții diferite 25 octombrie Mihaela Găneț 0 comentarii
Ce să nu-ți lipsească din cămara ca să poți inventa în orice moment și fără stress un prânz sau o cină? 25 octombrie Mihaela Găneț 0 comentarii
Să fie pastele? Sau sosul? Ce contează cel mai mult într-o farfurie de paste? / Iată răspunsurile a trei influenceri culinari din România / Unde au mâncat cele mai bune paste: În Italia sau în București? 25 octombrie Ingrid Georgescu 0 comentarii
World Pasta Day. Care țări consumă cele mai multe paste, după Italia. Ce paste preferă turiștii străini în vacanță în Peninsulă? 25 octombrie Mihaela Găneț 0 comentarii
Pastele de vineri seara. Paste cu sos de roșii cu ton. Una dintre cele mai rapide rețete dar cu efect garantat. Aromate, gustoase, sănătoase, rapide, economice 25 octombrie Mihaela Găneț 0 comentarii
Ce este botulismul, boala din conserve, murături și miere / Copii mai mici de un an sunt cei mai expuși / Cum elimini riscul contaminării 25 octombrie Otilia Ignat 0 comentarii
Unele alimente ultraprocesate pot fi mai rele pentru sănătatea inimii tale decât altele / Unele conțin ingrediente care nu au putut fi recreate într-o bucătărie de acasă/ Totuși, pâinea integrală, cerealele, iaurtul și floricelele de porumb pot fi benefice, deși sunt procesate 25 octombrie Daniela Arnăutu 1 comentarii
Laurențiu Costea, unul dintre primii cinci cultivatori de pepeni din țară, spune că nu mai este rentabil să vândă fructele în piețele tradiționale din România: „Un pepene pleacă de la noi cu 1,50 lei și se vinde la piață, în București, cu 4 lei” / Cum au ajuns, însă, produsele lui să fie comercializate în Polonia 25 octombrie Aura Alexa Ioan 0 comentarii
Idee pentru masa de prânz. Pulpe de pui cu struguri și rozmarin. Multe arome și gust vag dulce-acrișor 25 octombrie Mihaela Găneț 0 comentarii
Pâinea nu trebuie exclusă din dietă / Cele mai sănătoase tipuri de pâine, potrivit unui dietetician, sunt cele din cereale integrale, cu semințe sau chiar cu banane 25 octombrie Daniela Arnăutu 1 comentarii
Ceva dulce | Chec cu pere și cacao, un desert rafinat dar ușor de făcut, potrivit și pentru weekend 25 octombrie Mihaela Găneț 0 comentarii
De Ziua Mondială a Pastelor, bucătarii unor restaurante din București dezvăluie secretele unei porții perfecte: „Sosul contează mai mult decât textura pastelor”/ „Acum toată lumea se pricepe în bucătărie, datorită emisiunilor de gătit. Clienții au devenit puțin mai pretențioși” 25 octombrie Andreea Drăghici 0 comentarii
Cafeaua are beneficii suprinzătoare pentru sănătate, de la reducerea riscului de boli la îmbunătățirea stării de spirit, susțin specialiștii Mayo Clinic / Medic: „La consumatorii de cafea, există un risc scăzut de diabet de tip 2, boala Parkinson, boli hepatice și anumite tipuri de cancer” 25 octombrie Ingrid Georgescu 0 comentarii
Meniu de campion | Ce alimente consumă Florin Enache, medaliat cu aur la Jocurile Olimpice de la Paris 2024. Dieta lui include multe fibre, proteine, carne de pui și legume: „Știu înainte cu o săptămână ce urmează să mănânc” 25 octombrie Andreea Drăghici 0 comentarii
Grupul de produse de lux Lvmh cumpără o plantație de vie în Bourgogne. Decizia stârnește polemici, după ce guvernul francez a anuntat că începe să acorde ajutoare pentru defrișarea viilor 25 octombrie Redacția 1 comentarii
Strugurii nu sunt doar desert. Rețete de mâncare cu struguri, mai vechi și mai noi. Combinații cu carne, pește, brânzeturi, orez, sau în salate, de experimentat toamna 24 octombrie Mihaela Găneț 1 comentarii
Dulceață de ceapă? Un preparat gourmet, alături de un platou cu brânzeturi. Creează un contrast perfect și le pune în evidență 24 octombrie Mihaela Găneț 0 comentarii
Cofetăria artizanală de ecleruri French Revolution va deschide două magazine la Dublin, în regim de franciză / Cofondator: „Este un partener local și sperăm să deschidem până la sfârșitul acestui an” 24 octombrie Redacția 0 comentarii
Cum să elimini gustul amar din varza de Bruxelles/Grăsimea sau acidul ar putea să fie de ajutor/Gustul amărui poate fi util în unele metode de gătire 24 octombrie Angela Sabău 0 comentarii
Transformă ardeii kapia care nu apucat să se coacă (înroșească) în delicii culinare/Trucuri și sfaturi utile de la experți și pasionați de legumicultură 24 octombrie Redacția 0 comentarii
Tot ce poți să faci cu o conservă de ton. De la cele mai simple sandvișuri la rețete pentru prânzul de duminică 24 octombrie Mihaela Găneț 0 comentarii
Agricultura României, la un pas de colaps? Seceta devastatoare din această vară a adus fermierii mici și mijlocii în pragul falimentului: „La 100 de hectare de porumb nu scot nici măcar 100 de kilograme. Vă dați seama?” 24 octombrie Ingrid Georgescu 0 comentarii
Diabetologii dărâmă un mit: diabeticii au voie ciocolată! Secretul este moderația/ Specialiștii nu recomandă ciocolata cu îndulcitori, pentru că și ea poate crește glicemia 24 octombrie Daniela Arnăutu 0 comentarii
„Comfort food” sau mâncarea care relaxează și te face să te simți bine. Ce este, ce efecte are și când ne este necesară 24 octombrie Otilia Ignat 0 comentarii