Cu rafturile încărcate de mezeluri, lactate, dulciuri și ingrediente esențiale din bucătăria românească, magazinul depozit Balcan Aliment din Zaragoza este mai mult decât un simplu spațiu comercial – este, cum spune managerul Răzvan Fodor, „un loc unde românii vin să cumpere gusturile copilăriei”, iar spaniolii să testeze produse necunoscute.
Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:
- articolul continuă mai jos -
„Mereu le spun spaniolilor care mă întrebă ce ar trebui să încerce, că mămăliga este cea mai naturală formă de pâine. Conține doar făină de mălai, sare și apă. Nu tu drojdie, nu tu chimicale, un preparat sănătos și gustos”. Apoi le explică cu răbdare rețeta și ce ar trebui să mai pună lângă, o brânză telemea, o smântână, un „huevo frito” (ou prăjit). Se bucură că spaniolilor le plac și plăcintele românești, ciocolata Rom, batoanele copilăriei noastre. „Sunt produse diferite față de ce au ei”.
Proiectul „De la Sarmale la Tapas” este susținut de Ambasada Regatului Spaniei în România.
Citește și
- FOTO-VIDEO | De la Sarmale la Tapas | Ep. 5 – Gustul cozonacului de acasă, în Zaragoza, la „Flory în Bucătărie”/ „O fată mi-a zis că, atunci când a dus cozonacul acasă, a simțit că s-a întors în bucătăria mamei. A fost cel mai frumos compliment”
- VIDEO | De la Sarmale la Tapas – Ep. 4 | Daniel Chereș, proprietar al unui restaurant din Aragon, cu patru nominalizări Michelin BIB Gourmand: „Ultima generație a familiei care a înființat acest local mi l-a oferit mie”/ Dacă ar fi să introducă în meniul restaurantului un preparat românesc, ar opta pentru ardei umpluți
- VIDEO De la Sarmale la Tapas – Ep. 3 | Anamaria Tifu, fermieră în Catalonia: Socrul meu are pătrunjel proaspăt în grădină și de câte ori îmi aduce mă întorc în copilărie, simt mirosul mâinilor mamei după ce făcea ciorbă sau tocăniță
- FOTO VIDEO | De la Sarmale la Tapas – Episodul 2 | „Bucătăria m-a ales pe mine, încă de când aveam 8 ani”/ Dragoș Badea, chef bucătar în Catalonia, personalizează cu o notă românească toate preparatele locale: „În tot ce fac, transmit ceva ce am luat de la mama, de la bunica, de la toți mentorii mei în bucătărie”