Șodou – laptele cu ou și miere pe care bunica ni-l făcea când eram răciți și vroia să ne răsfețe/ Este o combinație de proteine și energie și poate ține loc de mic dejun

sodou Foto: Pexels

Când eram mici și răceam, bunica făcea repede un șodou, un lapte cu ou și miere. Pica uns pe gântul inflamat, deschidea căile respiratorii, încălzea corpul și creștea imunitatea. Ultima, din cauză că băutura reprezenta un cocktail de proteine care aducea un boost de energie. De multe ori nici nu eram bolnavi, doar vroiam să ne răsfățăm și ceream băutura caldă și dulce după o zi de școală sau de săniuș.

Se face repede, necesită doar atenție în încălzirea laptelui, care nu trebuie să fiarbă, pentru că ouăle se vor transforma în omletă, dar nu trebuie să fie nici prea rece, pentru a nu rămâne nicio bacterie vie în ou. O temperatură între 65 și 75 de gr C este perfectă.

Dacă vreți un boost de energie într-un pahar, pentru o jumătate de zi, este o alegere perfectă de mic dejun.

Ingrediente:

2 gălbenușuri de ou
100 ml de lapte
1 lingură de miere

Preparare:

Se încălzește laptele fără a-l fierbe. Se adaugă peste gălbenușuri și se bate totul bine cu un mixer sau cu telul. La final se pune mierea.

Opțional poți pune scorțișoară sau alte condimente aromatice.

Citește și Cafeaua eggnog, propusă de Lavazza, un deliciu de weekend friguros/ Este rețeta de șodou a bunicii, transformată în cafea

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *