Salata de cartofi cu lămâie poate fi un preparat potrivit pentru vară. Aceasta are un gust puțin mai ușor decât o salată de cartofi obișnuită, conform AllRecipes.
Ingrediente:
- 5 căni de cartofi decojiți și tăiați cubulețe
- 3 ouă mari
- ⅓ cană suc de lămâie
- ¼ cană ulei vegetal
- 2 lingurițe de zahăr alb
- 1 ½ lingurițe de sare condimentată
- 1 ½ lingurițe sos Worcestershire
- 1 linguriță muștar măcinat
- ¼ linguriță piper negru măcinat
- ½ cană maioneză
- ⅓ cană țelină tocată
- ¼ ceașcă ceapă verde tocată
- 3 linguri de pătrunjel proaspăt tocat
Mod de preparare:
Puneți cartofii la fiert într-o oală mare cu apă și sare. Aceștia se fierb până când sunt moi, dar încă fermi, aproximativ 15 minute. Apoi se scurg, se transferă într-un castron mare și se pun deoparte.
Între timp, puneți ouăle la fiert într-o cratiță. Se acoperă, se iau de pe foc și se lasă să stea în apă fierbinte timp de 10-12 minute. Scoateți ouăle din apa fierbinte și puneți-le într-o baie de gheață până se răcesc. Apoi, se decojesc, se toacă și se adaugă la cartofi.
Combinați sucul de lămâie, uleiul, zahărul, sarea condimentată, sosul Worcestershire, muștarul măcinat și piperul negru într-un castron mediu. Amestecați până se combină bine. Încorporați maioneza până când sosul este omogen.
Turnați sosul peste cartofi și ouă, amestecați până se acoperă uniform. Amestecați țelina, ceapa verde și pătrunjelul până se încorporează.
Puneți salata de cartofi la frigider pentru cel puțin 2 ore înainte de servire.