Chaat este un stil de mâncare stradală specific Indiei, cunoscut pentru combinațiile sale de arome crocante, acre, dulci și picante, care pot fi în același timp răcoritoare și reconfortante, arată mindbodygreen.com. O salată chaat este o idee excelentă pentru un prânz rapid și răcoros.
Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:
- articolul continuă mai jos -
Rețeta de bază pentru chaat include de obicei ingrediente gătite precum samosa sau uneori surprize neobișnuite precum avocado sau mango crud. Acestea devin o bază ideală pentru numeroasele toppinguri și sosuri proaspete adăugate deasupra – cum ar fi tamarind, mentă sau coriandru – toate peste o bază crocantă.
Această variantă rapidă cu arahide este extrem de ușor de preparat – practic, o salată chaat tocată, perfectă pentru un prânz răcăros de vară.
Ingrediente pentru 2-4 porții
- 2 căni de arahide prăjite și sărate
- 120 grame roșii cherry tăiate cubulețe
- 1 avocado, curățat și tăiat cuburi
- 1 ceapă roșie mică, tocată mărunt
- 1 ardei iute serrano, tocat mărunt (fără semințe pentru o variantă mai puțin picantă)
- 1 linguriță chaat masala (se găsește în special în comerțul electronic)
- 1 linguriță chimen măcinat
- 1/4 cană coriandru proaspăt tocat
- Sucul de la 1 lime (aprox. 2 linguri)
- Sare după gust
- 2 linguri semințe de rodie (opțional, pentru decor)
- 1 lingură mentă proaspătă tocată (opțional, pentru decor)
Mod de preparare:
Într-un bol mare, amestecă arahidele, roșiile, avocado, ceapa, ardeiul iute, chaat masala, chimenul, coriandrul și sucul de lime. Potrivește cu sare după gust și lasă amestecul deoparte timp de 10 minute pentru a se combina aromele.
Dacă dorești, poți decora cu semințe de rodie și mentă proaspătă chiar înainte de servire.
Această salată este perfectă pentru zilele calde, ca un prânz rapid sau ca garnitură plină de texturi și prospețime.