Prânzul din weekend reunește toată familia în jurul mesei, de multe ori, pentru prima dată într-o săptămână. Dilema este mereu ce să faci să nu îți consume tot timpul liber, dar să fie și ceva gustos de „să te lingi pe degete”. Sau măcar să ștergi bine farfuria cu o bucățică de pâine la sfârșit. Răspunsul pentru această sâmbătă este ciocănele de pui la cuptor în sos de roșii și trei culori de ardei.
Am gătit și de această dată în deplasare, la și împreună cu fratele meu. La noi e obiceiul să ne vedem cu toții la sfârșit de săptămână și mereu ne gândim la preparate care se gătesc ușor și repede, dar ies și foarte gustoase. Ne place mult acest fel de pui la cuptor, pentru că așa îl făcea mama pentru mesele de familie.
Ingrediente
Ciocănele de pui (eu am pus 7)
O ceapă medie și 2 căței usturoi (totul tăiat mărunt/brunoise)
Ardei în trei culori (eu am folosit câte o jumătate de la unul roșu, unul galben și unul verde) tăiați cubulețe
O conservă roșii tocate
1/2 litru supă de pui sau legume (dacă nu aveți folosiți apă)
200 ml vin
Ulei de măsline, căteva linguri
Sare, piper, condimente (oregano, rozmarin sau orice vă place).
Prepararea ciocanelelor de pui
Mai întâi verificăm puiul să nu aibă pene sau resturi de pană. Le smulgem sau le ardem.
Într-o tigaie se încinge uleiul, se trag puțin ciocănelele pe toate fețele. Se scot, se pun într-o tavă pentru cuptor, se sărează și piperează.
În aceeași tigaie se călesc 5 minute ceapa, usturoiul și ardeii. Se pun și ele în tava de cuptor. Se adaugă și restul ingredientelor în vasul de cuptor și se coc 45-50 de minute (sau până când este făcut puiul) la 200 de grade căldură sus-jos.
Mai simplu de atât nu se poate. Servim cu orez sau piure de cartofi și o salată verde, mixtă, de varză sau de sfeclă cu hrean.
Poftă bună!
O rețetă ușor de preparat și pentru amatori și cu ingrediente pe care le putem găsi ușor. Delicios