VIDEO | Realitățile ascunse ale agriculturii globale, subiectul unui documentar realizat de fotograful și cineastul Kadir van Lohuizen / „Food for Thought” abordează problemele de sustenabilitate

grajd cu vaci fermier britanic foto: Dreamstime/Scottbeard

De unde vine mâncarea noastră și unde ajunge? Aceasta este întrebarea de la care pornește seria documentară „Food for Thought”, realizată de fotograful și cineastul Kadir van Lohuizen. În două episoade, proiectul explorează traseul alimentelor de la producție până la farfurie, scoțând la lumină contradicțiile și provocările din spatele sistemului alimentar global, notează publicația Deutsche Welle.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

- articolul continuă mai jos -

Investigația îl poartă pe autor în Statele Unite, China, Țările de Jos, Kenya, Arabia Saudită și Emiratele Arabe Unite, unde surprinde realitățile și paradoxurile unei agriculturi aflate sub presiunea globalizării și a schimbărilor climatice.

„Food for Thought” abordează problemele de sustenabilitate alimentară la nivel global. În Statele Unite, unde schimbările climatice provoacă deja efecte devastatoare, agricultura de înaltă tehnologie este prezentată ca o posibilă soluție.

În China, una dintre cele mai avansate țări în cercetarea agricolă, tradițiile agricole sunt combinate cu inovațiile bazate pe inteligență artificială, în încercarea de a hrăni o populație uriașă.

Kenya, supranumită adesea „grădina de legume a Europei”, trebuie să gestioneze un echilibru fragil între etică și economie, având o industrie masivă de export.

În același timp, peisajele aride din Arabia Saudită și Emiratele Arabe Unite dezvăluie paradoxul unor investiții uriașe în auto-suficiență alimentară, într-un spațiu unde agricultura tradițională pare imposibilă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *