Comfort food pentru prânz sau cină: Pulpă de vită cu ardei. Se poate servi cu piure de cartofi, orez sau pâine

pulpa de vita cu ardei reteta cu carne de vita reteta de vara reteta rapida cu ardei reteta pentru pranz sau cina idei de pranz cu carne de vita retete cu ardei foto: freepik.com

Pulpa de vită se poate găti întreagă, în timpi mai lungi, chiar și la cuptor, marinată în vin și condimente, un preparat perfect de duminică. Dar există și rețete rapide în care o putem folosi tăiată în bucăți mai mici, ideale pentru zilele săptămânii.

E cazul și celei de mai jos, în care bucățile de pulpă de vită se taie lungi de 3-4 cm, iar lățimea și grosimea mai puțin, circa 2cm. Cu alte cuvinte, bucățele nu pătrate, ci mai lungi, pentru a le putea găti rapid.

Carnea are ca adaos vegetal ardeii, e încă vară și sunt în perioada de maturitate – reprezintă și partea vegetală a mâncării, dar conferă și aromă. Fiind un preparat rapid, acest preparat de pulpă de vită cu ardei este potrivit și la prânz și la cină, cu condiția să nu mâncăm chiar înainte de culcare.

Ingrediente pentru 4 porții

400 g pulpă de vițel

1 cățel de usturoi

2 ardei roșii

2 ardei galbeni

1 ardei verde

200 g suc de roșii mai concentrat tip passata

1 pahar de vin alb

ulei, sare, piper

frunze de salvie, rozmarin verde

Procedeu

Se taie bucățile lunguiețe și nu foarte mari, cum am explicat mai sus.

Într-o tigaie antiaderentă mare se adaugă o cantitate relativ generoasă de ulei, iar când, cățelul de usturoi tăiat în două, câteva frunze de salvie și bucățile de carne.

Când carnea s-a aromatizat suficient se elimină usturoiul și frunzele de salvie, se întorc bine pe toate părțile bucățelele de carne ca să se rumenească uniform.

Se adaugă paharul de vin alb, ridicând puțin flacăra, dacă e cazul, ca să se elimine alcoolul.

Între timp, învârtind în tigaie, tăiem ardeii fâșii lungi și subțiri.

Când lichidul din tigaie s-a evaporat și bucățile de carne sunt fragede, le scoatem deoparte.

În tigaie adăugăm ardeii tăiați fâșii, eventual încă un strop de ulei, dacă e nevoie.

Se condimentează cu sare și piper și se adaugă sucul de roșii.

Se lasă flacăra la foc mic circa 10 minute.

Se adaugă înapoi carnea peste ardei și se mai continuă alte câteva minute, nu mai mult de 10, tot la foc mic sub capac.

Se completează cu salvie și rozmarin și e gata.

Se așteaptă câteva minute și se poate servi.

Această pulpă de vită cu ardei se conservă 2-3 zile fără probleme la frigider. Cantitatea de ardei și de carne se poate modifica după bunul plac, sau se pot adăuga și câțiva cartofi tăiați bucăți mari.

Citește și: Pui cu ardei, o rețetă italiană rapidă și care pune de acord pe toată lumea

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *