Nu sunt făcute de mine prăjiturile, mi se pare atât de complicat încât nu am găsit energie până acum să încerc nici măcar un tip de fructă-desert. Le-am cumpărat de la o cofetărie din Barcelona (eu locuiesc în Spania). Acest dulciuri nu sunt ceva nou, „piersicutele” de pe vremuri erau și ele în aceeași notă, dar în ultimul timp materialele profesionale de patiserie-cofetărie au revoluționat aceste produse.
Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:
- articolul continuă mai jos -
Pentru că e nevoie de matrice în formă de fructe, coloranți profesionali și destulă îndemânare. Majoritatea producătorilor (artizanali căci altfel nu prea merge) încearcă să combine mai multe straturi, iar gustul final care rămâne pe „palat” să te ducă cu gândul la fructa respectivă.
Am găsit la o cofetărie din Barceloan 4 tipuri de „fructe” și am cumpărat una de fiecare pentru a le testa și a vă arăta ce conțin.
Zmeura și mango mi s-au părut cele mai bune și mai aromate. Poate și pentru că fructele sunt destul de dulci și cu gust puternic. Lămâia ok, iar afina cea mai puțin reușită. Toate conțin un blat-bază de pandișpan, una sau doua creme tip mousse și unul-două tipuri de jeleuri. Dar sunt bune, nu foarte dulci, iar din cele de mango și zmeură cu siguranță voi mai cumpăra. Sau cine știe poate mă mobilizez să și pregătesc acasă vreuna.