Pizza reinterpretată / Rețeta cu blat de broccoli și sos alb folosește trei feluri de brânză

Pizza c broccoli și sos alb Foto: captură video/Facebook

Dacă ne gândim la pizza, cu siguranță avem în minte blatul subțire și crocant din aluat copt în cuptor, completat cu brânzeturi și mezeluri. Ei bine, încercați să vă imaginați un blat făcut din broccoli și sos alb, făcut cu trei feluri de brânză. Fără salamuri sau carne, dar cu bacon prăjit. Gustul vă va cuceri imediat.

Ingrediente:

  • 600 g broccoli (o căpățână)
  • 2 ouă
  • 100 g cascaval
  • Ulei pentru prăjit
  • 50 ml sos de tomate
  • 100 g mozzarela
  • 1 roșie
  • 70 g bacon
  • Oregano
  • 70 g unt
  • 50 g făină albă
  • 300 ml lapte
  • Sare, piper, boia dulce, usturoi granulat
  • 100 g brânză ceddar

Cum procedăm:

Broccoli se taie mărunt sau se dă pe o răzătoare mare. Se pune apoi într-un bol și s asezonează cu are și piper negru, boia si fulgi de chili, după gust. Se adaugă două ouă, cașcavalul ras și se amestecă totul foarte bine.

Punem apoi puțin ulei într-o tigaie și cânt e fierbinte, adăugăm tot conținutul în tigaie și îl întindem bine, să acopere toată tigaia. Netezim bine suprafața cu dosul unei linguri și apoi acoperim și lăsăm la foc mediu pentru 7 minute. Între timp punem la prăjit în altă tigaie cele 70 de grame de bacon.

După ce au trecut cele 7 minute, întoarcem blatul de broccoli pe cealaltă parte. Ca să nu se rupă, vom proceda așa: ridicăm capacul și punem o farfurie plată cu fața în jos peste broccoli din tigaie, apoi întoarcem tigaia, astfel încât conținutul să se transfere pe farfurie. De aici va fi simplu să o punem din nou în tigaie, dar de data asta pe cealaltă parte. Punem pe deasupra puțin sos de tomate, mozzarela rasă, și niște felii rotunde de roșii.

Separat, punem la prăjit cele 70 de grame de bacon tăiat mărunt, după care îl presărăm peste blatul nostru, printre feliile de roșii. Mai presărăm puțin oregano și o mai lăsăm sub capac cel mult 5 minute.

Între timp punem untul la topit într-o cratiță și adăugăm făina albă, apoi adăugăm laptele treptat, iar în cele din urmă asezonăm cu sare și piper, boia dulce, usturoi granulat. Adăugăm apoi brânza ceddar rasă și mai lăsăm pe foc un pic până când se topește brânza și obținem un sos destul de lichid, dar nu subțire.

După ce s-a răcit, pizza cu broccoli și sos alb se taie în triunghiuri precum pizza și se servește cu sosul de brânză

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *