Piept de pui cu sparanghel / O cină ușoară și sănătoasă, plină de arome delicioase / E perfect și pentru pachetul de a doua zi la birou

Piept de pui cu sparanghel, rețetă ușoară pentru cină Foto Allrecipes

Rețeta de piept de pui cu sparanghel este o combinație foarte bună pentru cină, cu puțini carbohidrați și ușoară. Pentru sparanghel merg foarte bine condimente precum ardei cayenne, mărar, usturoi neapărat, cimbru, salvie, tarhon etc, recomandă Allrecipes.

De asemena, lângă acest preparat se mai poate pune o garnitură de orez sau cartofi, iar condimentele se pot alege și în funcție de brânza folosită la sos.

În loc de parmezan se poate folosi pecorino, asiago sau manchego.

„Poate fi folosită smântâna sau smântâna dulce, dar rețineți că smântâna este puțin mai acidă și mai bogată decât smântâna dulce. Puteți adăuga oricând un strop de smântână groasă, dacă doriți”, spune dezvoltatorul de rețete Catherine Jessee.

„Făina și usturoiul granulat formează o „crusta” foarte ușoară, dar eficientă pentru crusta de pui aurie, ușor asezonată. Acest lucru îl ajută să se rumenească puțin mai mult în cuptor la temperatură ridicată și să etanșeze umezeala”, mai spune ea.

Ingrediente:

  • ¼ cană făină albă
  • ¾ linguriță usturoi granulat
  • 4 bucăți de piept de pui dezosat și fără piele
  • 2 lingurițe sare
  • ¼ linguriță de piper negru măcinat
  • 1 lingură ulei de măsline
  • 1 lingură unt nesărat
  • 3 linguri supă de pui
  • ¼ cană șalotă tocată
  • ¼ cană vin alb sec
  • 3 crenguțe de cimbru, plus frunze pentru ornat
  • 1 cană supă de pui
  • 1 kilogram de sparanghel proaspăt, tăiat
  • ½ cană de smântână sau smântână dulce
  • ½ cană parmezan ras

Cum procedăm

Preîncălziți cuptorul la 220 de grade C.

Se amestecă făina și usturoiul granulat într-un castron puțin adânc sau într-un vas de copt până se combină. Presărați puiul pe ambele părți cu sare și piper. Preparați câte o bucată de pui pe rând. Luați fiecare bucată de pui și o treceți prin amestecul de făină pentru a acoperi ambele părți și scuturați excesul. Apoi o puneți deoparte pe o farfurie mare.

Încingeți uleiul și untul într-o tigaie mare, rezistentă la cuptor, la foc mediu-mare. Odată ce untul este topit, adăugați pieptul de pui în tigaie și gătiți până când se rumenește pe ambele părți, aproximativ 8 minute. Transferați-l pe o farfurie curată și nu ștergeți tigaia.

În timp ce puiul se rumenește, transferați amestecul de făină rămas într-un castron mic. Adăugați 3 linguri de supă de pui și amestecați până se omogenizează pentru a face o pastă și o puneți deoparte.

Reduceți căldura sub tigaie la mediu adăugați șalota și gătiți, amestecând constant, până se înmoaie, aproximativ 30 de secunde. Adăugați vinul, răzuind bucățile rumenite de pe fundul tigăii, timp de aproximativ 1 minut. Amestecați crenguțele de cimbru și 1 cană de supă. Încorporați treptat amestecul de făină și apă, amestecând continuu până se omogenizează. Aduceți la fierbere ușoară, la foc mediu-mare. Îndepărtați tigaia de pe foc și adăugați puiul rumenit în tigaie. Apoi aranjați sparanghelul în jurul puiului și transferați imediat tigaia în cuptorul preîncălzit.

Coaceți până când sparanghelul este fraged,10 până la 15 minute. Scoateți din cuptor și împărțiți puiul în mod egal în 4 farfurii.

Se amestecă smântâna și parmezanul în amestecul de sparanghel și supă de pui până se combină complet. Peste pui, puneți sparanghel și sos de smântână. Se ornează cu frunze de cimbru.

Valori nutriționale (per porție)

  • 695 Calorii
  • 31 g Grăsime
  • 17 g Carbohidrați
  • 79 g Proteină

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *