Nu știi ce să mai gătești? G4Food îți propune un meniu pentru întreaga săptămână 28 iulie – 3 august
Ingrediente pentru 4 porții de pâine prăjită cu ardei copți
câte două felii de pâine de persoană
Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:
- articolul continuă mai jos -
2-3-4 ardei grași, în funcție de mărime, copți în ziua anterioară
100 g brânză feta
50 g cremă de brânză
câteva linguri de ulei, preferabil de măsline
Procedeu
Preîncălzim cuptorul la 220°C și așezăm feliile de baghetă pe o tavă mare de copt după ce le-am stropit cu 2-3 linguri de ulei și am presărat puțin piper proaspăt măcinat. Le coacem până devin aurii și crocante, câteva minute. Le scoatem din cuptor și le lăsăm să se răcească alte câteva minute. Alternativ, putem folosi prăjitorul de pâine.
În acest timp, ardeii copți și curățați de coajă și semințe îi desfacem în feliuțe subțiri și îi condimentăm cu foarte puțină sare, zahăr și oțet, pentru un efect dulce-acrișor.
Mixăm brânza feta cu crema de brânză cu un mixer de bucătărie până când compoziția devine fină și complet omogenă, aproximativ 1-2 minute. Când mixăm adăugăm și acum un strop de ulei, având grijă să îl încorporăm bine.
Ungem fiecare felie de pâine cu aproximativ 1 lingură de cremă de feta și completați cu ardei copți dulce-acrișori. Decorăm cu frunze de busuioc sau oregano proaspăt.