Un mic dejun colorat și savuros din pâine prăjită cu ardei copți dulce-acrișori și cremă de brânză feta

paine-prajita-cu-ardei-copti-si-crema-de-branza-feta-mic-dejun-brunch-gustare foto: granarolo.it
O idee de mic dejun creativ de vacanță, pornind de la combinația clasică ardei cu brânză. Dar reelaborată în cheie gourmet transformând brânza feta într-un mousse mai delicat. Întinsă frumos peste pâinea prăjită și garnisind totul cu ardei copți dulce-acrișori. O combinație care poate fi cu succes inclusă într-un meniu de brunch duminical sau ca gustare sau aperitiv.

Ingrediente pentru 4 porții de pâine prăjită cu ardei copți

câte două felii de pâine de persoană

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

- articolul continuă mai jos -

2-3-4 ardei grași, în funcție de mărime, copți în ziua anterioară

100 g brânză feta

50 g cremă de brânză

câteva linguri de ulei, preferabil de măsline

2 linguri de oțet
1 linguriță de zahăr
sare, piper

Procedeu

Preîncălzim cuptorul la 220°C și așezăm feliile de baghetă pe o tavă mare de copt după ce le-am stropit cu 2-3 linguri de ulei și am presărat puțin piper proaspăt măcinat. Le coacem până devin aurii și crocante, câteva minute. Le scoatem din cuptor și le lăsăm să se răcească alte câteva minute. Alternativ, putem folosi prăjitorul de pâine.

În acest timp, ardeii copți și curățați de coajă și semințe îi desfacem în feliuțe subțiri și îi condimentăm cu foarte puțină sare, zahăr și oțet, pentru un efect dulce-acrișor.

Mixăm brânza feta cu crema de brânză cu un mixer de bucătărie până când compoziția devine fină și complet omogenă, aproximativ 1-2 minute. Când mixăm adăugăm și acum un strop de ulei, având grijă să îl încorporăm bine.

Ungem fiecare felie de pâine cu aproximativ 1 lingură de cremă de feta și completați cu ardei copți dulce-acrișori. Decorăm cu frunze de busuioc sau oregano proaspăt.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *