Ouă Benedict reinterpretate / Sunt coapte în forme de brioșe, cu șuncă și cu sos de unt cu lămâie, ideale pentru un mic dejun sățios

Ouă Benedict reinterpretate Foto: John Mitzewich via Allrecipes

Această versiune ușoară a ouălor Benedict nu implică prepararea sosului olandez, ouăle sunt coapte în cuptor alături de șuncă și cu un sos de unt cu lămâie, rețetă recomandată de Allrecipes.

S-ar putea argumenta că ouăle coapte nu se pot compara cu cele poșate, așa că, dacă doriți ouă poșate, nu ezitați. Dar la sosul de unt cu lămâie nu facem compromisuri. Această variantă de ouă Benedict este mult mai ușoară și mai rapid de făcut.

Avem nevoie de:

  • 2 lingurițe de unt topit
  • 4 felii de șuncă presată
  • 2 ouă mari
  • 1 praf sare
  • 1 praf de boia cayenne

Pentru sosul de lămâie

  • Sucul de la o lămâie (aproximativ 2 linguri)
  • 1 lingură de apă
  • sare după gust
  • 2 linguri de unt rece nesărat, tăiat mărunt
  • 1 praf de boia cayenne sau câteva picături de sos iute, după gust (opțional)

Mai avem nevoie de:

  • 1 brioșă englezească (sau o chiflă) tăiată la jumătate, prăjită și unsă cu unt
  • 1 linguriță de arpagic proaspăt tăiat pentru ornat

Cum procedăm

Preîncălziți cuptorul la 175 de grade C. Ungeți 2 forme de brioșe cu unt topit. Tapetați fiecare formă cu două felii de șuncă, asigurându-vă că marginile sunt egale.

Spargeți câte un ou în fiecare formă de brioșă tapetată cu șuncă și condimentați cu sare și boia cayene după gust.

Coaceți-le în cuptorul preîncălzit până când albușurile încep să se întărească, iar gălbenușurile sunt încă moi, adică 20 până la 25 de minute. Ouăle vor continua să se gătească și să devină mai ferm odată scoase din cuptor dacă sunt lăsate în cupele fierbinți.

După ce ați dat ouăle la cuptor, începeți să vă ocupați de sos. Combinați socul de lămâie cu apa și sarea într-o tigaie mică și lăsați-le să fiarbă la foc mic spre mediu câteva minute, până când lichidul se reduce la aproximativ jumătate.

Reduceți căldura la setarea cea mai mică și adăugați bucățile de unt. Începeți apoi să amestecați până când untul s-a topit de tot. Apoi puteți adăuga puțină boia cayene, după gust. Pe măsură ce se răcește, sosul se va îngroșa și va fi gata de servit alături de ouăle coapte.

Pentru asamblare

Tăiați chiflele în jumătăți și prăjiți-le în tigaia unsă cu puțin unt. Apoi transferați ouăle între cele două jumătăți și adăugați sosul de unt. Se presară pe deasupra arpagic tăiat mărunt și se servește imediat.

Sosul poate fi folosit chiar dacă se folosește metoda clasică, cu ouă poșate.

 

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *