Trendul vegan a transformat multe dintre preparatele clasice în ceva nou și, de multe ori, la fel de gustos. Un exemplu în acest sens este clasicul orez cu lapte pe care îl putem prepara cu lapte de cocos și adăuga un touch de scorțișoară și vanilie. În plus, pentru că suntem în post, este un dulce adaptat acestei cerințe.
Scorțișoara și vanilia îi dau o aromă diferită și îți vor permite să pui mai puțin zahăr, căci mirosul de vanilie și scorțișoară trezește în simțuri senzația de dulce. Aacelași rol îl are și praful de sare din orice prăjitură, truc prin care vei potența gustul zahărului.
Ingrediente:
1 l de lapte de cocos
250 de gr de orez cu bobul rotund
100 de grame de zahăr
Un praf de sare
Un baton de scorțișoară
Un plic de zahăr vanilat sau o păstaie de vanilie
Dacă doriți puteși pune și puțin unt.
Păstaia de vanilie se desface, se extrage conținutul.
Puneți la fiert laptele cu orezul, praful de sare, batonul de vanilie și conținutul acesteia. După 18-20 minute când orezul e fiert se adaugă zahărul și se mai fierbe încă 5 minute. Dacă puneți unt, acum e momentul să-l adăugați. Evident nu va mai fi vegan sau de post preparatul.
Se toarnă în boluri sau pahare. Mie mi-au ieșit 10 boluri mici.
Dacă doriți mai puțin înjumătățiți cantitatea.
Se servește rece, cu fructe, nuci, stafide sau fructe uscate/coapte, dulceață și orice altceva vă place.