Omletă grecească, o rețetă de mic dejun cu feta, măsline și roșii / Se gătește la foc mic și nu e nevoie să întorci omleta

Omletă grecească, o rețetă simplă și gustoasă FOTO: Food & Wine/Greg DuPree

Oregano proaspăt, feta sărată, măsline aromate, ceapă roșie intensă și roșii suculente creează un mic dejun plin de savoare și prospețime în această rețetă de omletă pufoasă.

Această rețetă simplă de omletă aduce aromele unei salate grecești direct la masa de mic dejun, făcând totodată referire la istoria restaurantelor deținute de greci în America. Este greu de refuzat: oul bogat combinat cu măslinele sărate și brânza feta, textura pufoasă, dar fermă, care îmbrățișează bucățele de roșii proaspete, ceapă roșie și oregano. Contrastul ingredientelor creează un preparat extrem de sățios. Nu este nevoie să întorci omleta – se gătește la foc mic până este gata să fie pliată și așezată pe farfurie, recomandă foodandwine.com.

Sfaturi din bucătăria de testare Food & Wine

  • Gătește la foc mic pentru a putea manevra ouăle fără ca baza să se rumenească excesiv.
  • După ce omleta este pliată, înclină tigaia și gliseaz-o ușor pe o farfurie.

Omletele sunt cele mai bune atunci când sunt servite imediat.

Ingrediente

  • 3 ouă mari
  • 3 linguri lapte integral
  • 1/2 linguriță sare
  • 1/4 linguriță piper negru, plus extra pentru decor
  • 1 lingură unt nesărat
  • 2 linguri roșii prunișoare tocate
  • 2 linguri ceapă roșie tocată
  • 2 linguri măsline fără sâmburi, tocate
  • 20 g de brânză feta, fărâmițată (aproximativ 2 linguri), plus extra pentru decor
  • 1 lingură oregano proaspăt tocat, plus frunze pentru decor

Mod de preparare

  1. Într-un bol mediu, bate energic ouăle cu laptele, sarea și piperul până devin spumoase (aproximativ 30 de secunde – 1 minut). Pune deoparte.
  2. Topește untul într-o tigaie antiaderentă de 23 cm, la foc mediu-mic, până devine spumos (aproximativ 3 minute). Toarnă amestecul de ouă și lasă-l să se gătească fără să-l deranjezi până când baza începe să se închege (aproximativ 1 minut).
  3. Cu o spatulă de silicon, împinge ușor o margine a omletei spre centru, înclinând tigaia pentru a permite ouălor lichide să curgă dedesubt. Repetă acest proces pe toate marginile, până când oul nu mai curge liber (1-2 minute).
  4. Acoperă tigaia și lasă omleta să se gătească la foc mediu-mic, fără a o deranja, până când ouăle sunt complet gătite (aproximativ 2-3 minute).
  5. Ia tigaia de pe foc și adaugă roșiile, ceapa, măslinele, feta și oregano pe mijlocul omletei. Ridică o margine a omletei și pliaz-o peste umplutură.
  6. Transferă cu grijă omleta pe o farfurie. Decorează cu frunze de oregano, extra piper și feta. Poftă bună! 🍳

 

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *