Omleta cu foaie de orez, un mic dejun rapid, cu multă proteină și consum redus de carbohidrați

omleta Foto: G4Food

Sunt foarte populare, în ultimii ani, omletele cu tortilla, lipia care înlocuiește cu succes pâinea. Există însă și opțiunea mai dietetică, datorită reducerii numărului de carbohidrați, cea a utilizării unei foi de orez.

Ingrediente pentru omletă

  • 1 foaie de orez
  • 1 roșie
  • 1 ou
  • Rucola (opțional)
  • 2 felii de brânză
  • 1 lingură de ulei de măsline extravirgin
  • Sare și piper, după gust

Preparare

Batem oul cu puțină sare și piper. Ungem o tigaie cu puțin ulei de măsline extravirgin și o punem la încălzit.

Așezăm foaia de orez în tigaie. Apoi, turnăm oul bătut deasupra.

Adaugăm feliile de roșie, punem brânza deasupra și, la final, adaugă rucola, dacă dorim. Eu nu am pus.

Acoperim tigaia cu un capac și gătim la foc mediu-mic timp de aproximativ 3 minute.

(articolul continuă mai jos)

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:


Împachetăm omleta pe jumătate.

Poftă bună!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *