O înghețată care amintește de Chicago, Roma și Peru i-a fost dedicată de un gelatier italian noului Papa Leon al XIV-lea. Cu gust de cheesecake, crumble de alune și sos de fructe tropicale deasupra

o inghetata creata la Roma in onoarea noului Papa foto: foodaffairs.it

Eugenio Morrone, un campion italian de nivel mondial în domeniul gelateriei, i-a dedicat noului Papa Leon al XIV-lea o înghețată care să-i amintească acestuia de toate locurile de pe mapamond cu care și-a încrucișat existența, relatează publicația gastronomică italiană italiaatavola.net. Mai exact Chicago, ca locul nașterii și al copilăriei, Peru ca zonă unde timp de mulți ani a fost misionar și Roma, ca sediul al Papalității.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

- articolul continuă mai jos -

„Este un omagiu pentru Sfântul Părinte, pentru care am realizat o înghețată cu gust cheesecake, crumble de alune din zona Romei și sos de maracuya și mango. Gustul de cheesecake, care trimite la originile lui Robert Francis Prevost, este interpretat în stilul așa-numit Chicago style – o variantă preparată cu brânză proaspătă cremoasă, ouă și zahăr, care împreună conferă consistență și cremozitate; alunele romane sunt un omagiu adus Bisericii de la Roma, principalul reper al catolicismului universal; iar sosul de maracuya și mango evocă activitatea sa de misionar în Peru. Este o înghețată care celebrează alegerea sa și care, mai presus de toate, se vrea să fie de bun augur pentru noul pontificat”, a explicat Eugenio Morrone.

Noua sa creație face parte din noile arome de sezon, în așteptarea verii care bate la ușă. Morone est originar din Calabria dar este stabilit la Roma de peste 16 ani, unde a deschis gelateriile „Fior di Luna” în zona Trastevere și „Il Cannolo Siciliano” în Pigneto.

Alte creații ale aceluiași maestru gelatier

Pe lângă înghețata cu care dorește să-l omagieze pe noul Suveran Pontif, acesta a mai prezentat și un sorbetto de lămâie obținut din uleiurile esențiale din cojile unui soi de lămâi provenite din zona sa natală, Rocca Imperiale.  Pe lângă lămâie, piersică albă, care completează un sorbetto pe care îl servește alături de un pahar de Prosecco, în cadrul unui aperitiv în a cărui formulă mai intră apoi și o înghețată  cu pesto de arahide prăjite pe flacărăși sos de caramel sărat.

Morrone, care a fost inclus în Hall of Fame al Gelato Festival World Ranking într-una din edițiile trecute și are multe distincții naționale în palmares, nu este la primul gest de acest fel. Cu un an în urmă crease și în onoarea campionului italian de tenis Jannik Sinner, devenit nr. 1 mondial, o înghețată din mandarine, morcovi și lămâie, cu conținut scăzut de zahăr, bogată în vitamine și fibre.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *